Pretraga
Close this search box.

Uređenje ulica u čukaričkom naselju Železnik

Član Veća Čedomir Sovtić, obišao je Ulicu Stevana Filipovića koja je, u prethodnom periodu, na inicijativu opštine Čukarica rekonstruisana. Jedna od najprometnijih ulica u naselju Železnik, kojom saobraća više linija gradskog prevoza, rekonstruisana je u dužini od oko 800 metara.

„Na ovom potezu, od pružnog prelaza do raskrsnice sa ulicom Lole Ribara, koji predstavlja i saobraćajnu vezu sa naseljem Sremčica, urađena je rekonstrukcija kolovoza koja je podrazumevala i obimne radove na dva mesta gde je ranije, zbog intenziteta saobraćaja kontinuirano devastiran asfalt“, rekao je, prilikom obilaska Čedomir Sovtić. On je naglasio da je rekonstrukcija obuhvatila i sanaciju kišne kanalizacije, pa je postavljen nov slivnik, tako da je rešen i problem zadržavanja vode, koji je ranije postojao. Ekipe JKP „Beograd put“ uredile su i oko 350 metara trotoara, u cilju veće bezbednosti pešaka. Vrednost radova je oko 40 miliona dinara, a investitor je JP „Putevi Beograda“.

Takođe, u naselju Železnik, nedavno je završeno i uređenje Ulice Milorada Ćirića, u dužini od oko 500 metara. Radovima je obuhvaćeno skidanje starog i postavljanje novog asfalta, kao i popravka slivnika. Pored ove dve saobraćajnice, u prethodnom periodu, u naselju Železnik je uređena i Ulica Milovana Nićiforovića.

Tagovi:

Pročitajte još: