Pretraga
Close this search box.

Obeleženo 83 godine od herojskog čina poručnika Spasića i Mašere na Čukarici

Polaganjem venaca na spomen ploču poručnicima Milanu Spasiću i Sergeju Mašeri obeleženo je 83 godine od herojskog čina i hrabre pogibije poručnika Vojske Kraljevine Jugoslavije. Svakog 17. aprila Gradska opština Čukarica, Rečna flotila Vojske Srbije, udruženja boraca i građani podsećaju na dan kada su hrabri poručnici Milan Spasić i Sergej Mašera dali svoje živote, ne želeći da predaju brod neprijatelju, a ovaj čin ostao je upamćen kao izraz najsnažnije ljubavi prema otadžbini i slobodi.

Vence na spomen obeležje na Julinom brdu, u ulici koja nosi ime poručnika Spasića i Mašere, položile su delegacija Rečne flotile Vojske Srbije, delegacija Gradske opštine Čukarica na čelu sa predsednikom Srđanom Kolarićem, predsednicom Skupštine Lidijom Jovanović i članom Veća Aleksandrom Blagojevićem, delegacije OO SUBNOR Čukarica, Udruženje „Veterani Ratne mornarice“ i građana Čukarice.

Prisutnima se ovom prilikom obratio Zoran Gilić kapetan bojnog broda u penziji, koji je govorio o herojskom činu poručnika Spasića i Mašere.

Tagovi:

Pročitajte još: