Pretraga
Close this search box.

Održane tribine za dobijanje podsticajnih sredstava u poljoprivredi na Čukarici

Sekretarijat za poljoprivredu Grada Beograda raspisao je Javne pozive za dodelu podsticajnih sredstava za poljoprivrednike. Zainteresovani poljoprivrednici, imaju priliku da se do 3. juna 2024. godine prijave za učešće u konkursima za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva, zatim u oblasti voćarstva, povrtarstva i ratarstva, u oblasti pčelarstva, kao i za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku traktora, te za dodelu stredstava za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina.

U cilju što boljeg upoznavanja poljoprivrednika Čukarice sa uslovima dobijanja značajnih podsticajnih sredstava, Gradska opština Čukarica je i ove godine organizovala tribine u mesnim zajednicama Sremčica, Ostružnica, Rušanj i Velika Moštanica.

Veoma posećene tribine, otvorio je član Veća opštine Čukarica zadužen za poljoprivredu Nikola Đukanović, koji je istakao da je Grad za podsticajna sredstva za poljoprivredu, ove godine izdvojio rekordnih 511 miliona dinara, te da je opština Čukarica i ove godine, želela da upozna poljoprivrednike sa benefitima podsticaja koje mogu dobiti, a koji će im značiti u daljem unapređenju proizvodnje. „ Prošle godine smo imali veliko interesovanje naših sugrađana i trudili smo se da ih adekvatno informišemo i posavetujemo, pa će tako biti i ovoga puta“, rekao je Nikola Đukanović i najavio uskoro održavanje Otvorenih vrata za poljoprivrednike u opštini Čukarica, gde će zainteresovani građani moći u potpunosti da se informišu o potrebnoj dokumentaciji, o načinu popunjavanja i slanja prijava za sredstva.

Tribinama su prisustvovali gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić, sa saradnicima Mladenom Colarićem, Anitom Debeljaković, Mirkom Manojlovićem i Biljanom Šukom, koji su govorili o samim Javnim pozivima i uslovima za njihovo dobijanje, kao njihovom značaju za proizvodnju, iznoseći prethodna iskustva i zadovoljstvo korisnika poljoprivrednika. Prisutnima se obratila i načelnica Uprave za agrarna plaćanja Nataša Pantić , kao i Raša Ristivojević iz Privrednog saveta.

Ovoga puta, poljoprivrednici su dobili i konkretne informacije i savete o mogućnostima plasmana proizvedene robe, kao i informacije o zakupu tezgi, lokala i pijačne opreme na pijacama JKP „Beogradske pijace“, o čemu su govorile Jelena Nikolić i Daniela Jelisavčić iz ovog preduzeća. Radmila Koprivica iz PKSS objasnila je prisutnim poljoprivrednicima šta je sve potrebno da bi se prijavili, koja je dokumentacija neophodna i kako se šalju prijave , te podsetila da će slično savetovanje biti održano i na predstojećim otvorenim vratima u opštini Čukarica.

Tagovi:

Pročitajte još: