Pretraga
Close this search box.

“Kućica zdravlja“ na Čukarici

Kućica zdravlja“, u organizaciji Gradske opštine Čukarica i Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“, ove nedelje nalazi se u Kosmajskoj ulici, ispred MZ „Cerak“, a građani imaju priliku da u ovoj terenskoj ambulanti provere svoje zdravstveno stanje bez zakazivanja, uputa i zdravstvene knjižice. Cilj ove zdravstvene akcije je da se preventivnim pregledima i savetima lekara unapredi i očuva zdravlje naših sugrađana.

Od ponedeljka, 15. aprila, u „Kućici zdravlja“ na Čukarici građani su mogli da obave specijalističke preglede, ultrazvučne preglede štitaste žlezde i abdomena, internističke i pedijatrijske preglede, a imali su priliku da dobiju i savete u vezi sa vakcinacijom, te savete o pravilnoj ishrani i zdravim životnim navikama. Petak je posvećen brizi o zdravlju žena, sa posebnim ukazivanjem na značaj preventivnih ginekoloških pregleda.

„Kućicu zdravlja“ na Čukarici posetila je danas članica Opštinskog veća Stana Lukić, koja je izrazila zadovoljstvo što su se građani, a posebno dame, odazvale pozivu da provere svoje zdravstveno stanje i obave preventivne preglede. „Pravovremeni ginekološki pregledi često spasavaju život i zato je važno da budu redovni i da žene svih generacija kontinuirano brinu o svom zdravlju. Opština Čukarica u saradnji sa Domom zdravlja organizovala je niz akcija sa ciljem očuvanja reproduktivnog zdravlja žena, a kroz školice roditeljstva koje su pokrenuli Gradska opština Čukarica i Dom zdravlja, za porođaj i dolazak mališana na svet pripremalo se više od 200 roditelja sa Čukarice. I ovog puta, trudnice će dobiti savete o zdravim navikama tokom i nakon trudnoće, a čuće i o značaju psihofizičke pripreme za porođaj“, dodala je Stana Lukić.

Subota će biti posvećena prevenciji mentalnih bolesti, načinima borbe protiv stresa i demencije, kao i ultrazvučnim pregledima abdomena, dok je nedelja dan za penzionere, te će naši najstariji sugrađani moći da dobiju savete o pravilnom uzimanju terapije, izmere krvni pritisak i šećer u krvi, te obave ultrazvuk abdomena. „Kućica zdravlja“ otvorena je od 08.00 do 15.00 časova.

Tagovi:

Pročitajte još: