Pretraga
Close this search box.

(FOTO)Sanacija Ulice Živojina Tabakovića na Čukarici

Prolećna sezona infrastrukturnih radova u Gradskoj opštini Čukarica je uveliko počela. Na veliko zadovoljstvo stanovnika Velike Moštanice, putarske mašine trenutno rade na rehabilitaciji kolovoza i trotoara u Ulici Živojina Tabakovića u ovom čukaričkom naselju.

Radove su danas obišli predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i zamenik predsednika Branislav Ćelić.

„Ekipe JKP „Beograd put“ izvode radove na sanaciji kolovoza u dužini od 730 metara na potezu od okretnice mini-busa linije 513 do stadiona Fudbalskog kluba „Velika Moštanica“. Osim sanacije, radi se i proširenje ulice na 5,5 metara što će omogućiti nesmetano mimoilaženje dva vozila. U jednom delu ulice, ruši se postojeći trotoar radi proširenja i radi se izgradnja novog trotoara. Zbog proširenja kolovoza, izmešta se kišna kanalizacija sa zacevljenjem u jednom delu ulice. Sa druge strane kolovoza gde se radi proširenje ulice, radi se izgradnja i potpuno novog trotoara koji ranije nije postojao kako bi se spojio sa autobuskim stajalištem i time povećala bezbdenost kretanja pešaka“, istakao je predsednik Srđan Kolarić naglašavajući da će se izvoditi i radovi na skidanju starog, dotrajalog asfalta, nakon čega će ulica biti presvučena novim slojem asfalta.

Kolarić je kazao da u delu postojeće saobraćajnice postoje linijske rešetke koje prihvataju atmosferske padavine. Stare gvozdene rešetke koje su propale će biti zamenjene novim, a na mestima gde već postoji trotoar, uradiće se zamena postojećeg asfalta novim.

Vrednost radova na sanaciji Ulice Živojina Tabakovića iznosi oko 41 milion dinara.

„Zahvaljujući dobroj saradnji sa JKP „Javno osvetljenje“, u Velikoj Moštanici će uskoro biti osvetljen plato ispred Mesne zajednice, kao i ulica u kojoj se nalazi Centar za razminiranje. Radovi se trenutno izvode i u ulici Bulevar mladih u naselju Železnik u dužini od oko 350 metara. Po završetku sanacije ove ulice, mašine će ući i u Titovu ulicu u Železniku, koja će biti sanirana u dužini od oko 500 metara“, poručio je Kolarić.

Tagovi:

Pročitajte još: