TOKOM VIKENDA BESPLATNO ODNOŠENJE KABASTOG I ELEKTRONSKOG OTPADA NA ČUKARICI

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” tokom predstojećeg vikenda – 2. i 3. septembra, organizuje akciju besplatnog odnošenja kabastog i elektronskog otpada, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Beograđani svakog prvog vikenda u mesecu mogu da odlože kabasti i elektronski otpad pored najbližih kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće” besplatno ukloniti.

O količini otpada i lokaciji na kojoj će sugrađani odložiti kabasti i elektronski otpad potrebno je da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova, kao i na brojeve telefona pogona „Gradske čistoće” u opštinama u kojima žive, i to radnim danima i prvog vikenda u mesecu od 6 do 13.30 časova.

Ostalim danima u mesecu Beograđani mogu na dva načina da odlože svoj kabasti i elektronski otpad, i to tako što će ga sami odneti na pogon Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” u opštini na kojoj žive, svakog radnog dana od 8 do 13.30 časova, ili će pozvati ekipe „Gradske čistoće” na pomenute brojeve telefona i obavestiti ih o količini otpada i mestu na kojem su ga odložili. Ekipe JKP-a „Gradska čistoća” će doći i ukloniti kabasti i elektronski otpad sa prijavljenih lokacija, uz napomenu da se ostalim danima ova usluga naplaćuje.

„Zato apelujemo na sugrađane da budu odgovorni i iskoriste ovu akciju odnošenja kabastog i elektronskog otpada prvog vikenda u mesecu, kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se usluga transporta naplaćuje”, saopštavaju iz ovog preduzeća.

Brojevi telefona opštinskih pogona JKP-a „Gradska čistoća”:

ČUKARICA: 011/3570-650,

Tagovi:

Pročitajte još: