Pretraga
Close this search box.

„Put do uspešnog preduzetnika“ u GO Čukarica

„Put do uspešnog preduzetnika“, naziv je dvodnevne obuke, koju u sali opštine Čukarica organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, uz podršku opštine Čukarica.

Obuka predstavlja uvod u svet preduzetništva, a polaznici, nezaposlena lica koja žele da se ostvare kao preduzetnici, su imali priliku da saznaju korisne informicije i savete kako da pokrenu samostalni posao i realizuju početne ideje i zamisli. Obuke posvećene preduzetništvu, Nacionalna služba za zapošljavanje već tradicionalno organizuje na Čukarici uz podršku opštine, a zainteresovane sugrađane pozdravili su na početku današnjeg predavanja, članovi Veća opštine Čukarica Nikola Đukanović i Slaviša Šotra, kao i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje Vesna Živković – Kostić, načelnica odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništva i Tatjana Mijušković, rukovodilac Odeljenja Čukarica Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pozdravivši prisutne, Nikola Đukanović je istakao da mu je drago da će polaznici imati priliku da nauče kako da samostalno započnu posao i uključe se u preduzetništvo. Slaviša Šotra je istakao izuzetnu dugogodišnju saradnju sa Nacionalnom službom i odeljenjem Čukarica, i podsetio da su ovakve obuke već uspešno realizovane i u proteklom periodu, kao i da će se saradnja nastaviti i ubuduće sa željom da se pravim savetima i obukama pomogne sugrađanima .

Vesna Živković-Kostić je istakla da se dvodnevna obuka sastoji iz pet modula i da će se, pored osnova preduzetništva, polaznici nezaposlena lica koja žele da pokrenu svoj posao upoznati i sa pravnim osnovom preduzetničkog poslovanja, kao i ekonomskim aspektom. Tokom predavanja i radionica, polaznici će naučiti kako da naprave biznis plan, a biće reči i o tome kakve su ugovorne obaveze prema Nacionalnoj službi. „Obuka je prilika da se zainteresovani, uz pomoć predavača upoznaju sa karakteristikama tržišta rada, kao i sa svim javnim pozivima koje raspisuje Nacionalna služba, a koji se odnose na dodelu subvencija za samozapošljavanje, za koje i polaznici mogu da konkurišu“, rekla je Tatjana Mijušković.

Na kraju obuke, polaznici će dobiti i sertifikate.

Tagovi:

Pročitajte još: