Njujorčanin Elis Osvalt svoju knjigu o Nikoli Tesli promovise na Čukarici

Knjiga Tesline reči autora Elisa Osvalta koristi citate pronalazača koji su pronađeni u do tada neistraženim intervjuima datim pre 100 godina, a koje su objavili ugledni američki časopisi i novine.

Ovo je debitantsko delo, a Elis Osvalt je sopstveni izdavač i menadžer koji živi i radi u Njujorku. Knjiga je pisana u obliku drame i u njoj se ukrštaju mnogi žanrovi. U velikoj meri štivo je dopunjeno manje poznatim, ali lako proverljivim citatima Nikole Tesle.

Elis Osvalt najavljuje svoju srpsku turneju i svoju novu poziciju potpredsednika Tesline naučne fondacije iz Filadelfije (TNF), kao i saradnju sa Nikolom Lončarem, i misiju da ovu knjigu unese u škole širom sveta bez ikakvih troškova za nastavnike i studente. Misija TNF jeste da se sav obrazovni materijal za Tesla klubove po svetu daje besplatno, a Elis se priključio ovom projektu.

Elis Osvalt, autor

U okviru svoje srpske turneje, u ponedeljak 26. septembra od 18 časova na trećem spratu Ada Malla održaće se književno veče sa Elisom Osvaltom. Autor će upriličiti govor pod nazivom „Nikola Tesla: Decenije mudrosti iz njegovih intervjua i članaka u Američkim novinama i časopisima.“ Autor će potpisivati primerke knjiga, u cilju promovisanja svoje misije poklanjanja knjige školama širom sveta. Ovo je njegova prva poseta Srbiji, te ističe svoje veliko uzbuđenje povodom toga.

U toku druženja posetioci će moći da prisustvuju i učestvuju u određenim eksperimentima povezanim sa delom Nikole Tesle. Specijalni gost promocije biće 14-godišnji Bojan Mikulić koji će o rubikovih kocaka praviti lik poznatog srpskog naučnika Nikole Tesle.

Izvor: Dominomagazin

Tagovi:

Pročitajte još: