Pretraga
Close this search box.

Nastavljene preventivne akcije provere šećera u krvi i krvnog pritiska na Čukarici

Gradska opština Čukarica u saradnji sa Domom zdravlja „Dr Simo Milošević“ nastavlja sa akcijama provere vrednosti šećera u krvi i krvnog pritiska, sa ciljem da podstakne građane da preventivnim kontrolama izbegnu rizik od nastanka dijabetesa.

Posle Mesne zajednice „Banovo brdo“, akcija je danas nastavljena u prostorijama MZ „Sremčica“, kojoj je pored stručnog tima Doma zdravlja prisustvovala i članica Opštinskog veća Stana Lukić. Sa ciljem da podstakne i romsko stanovništvo da prisustvuje preventivnim pregledima i proveri svoje zdravstveno stanje, akciju je podržala i koordinatorka za pitanja nacionalnih manjina Metija Kadrijević.

Stana Lukić se ovom prilikom zahvalila timu Doma zdravlja i Savetovališta za borbu protiv dijabetesa koji kontinuirano sprovde preventivne i konsultativne preglede, tribine i predavanja kako bi Čukaričane uputili i savetovali kako da se zaštite od dijabetesa kao jedne od najčešćih bolesti savremenog čovečanstva.

„Današnjom preventivnom akcijom koju smo organizovali u Mesnoj zajednici „Sremčica“ želeli smo da se približimo i omogućimo našim sugrađanima da na brži i efikasniji način provere svoj nivo šećera u krvi i krvni pritisak, kao i da se posavetuju i informišu kako da se pravilno hrane i ponašaju da ne dođu u rizik oboljevanja od dijabetesa“, rekla je Stana Lukić.

Preventivni pregledi su od izuzetnog značaja za rano prepoznavanje i uočavanje rizika od dijabetesa, jer ovaj poremećaj metabolizma ima veoma prikrivene simptome, a ako se ne leči vremenom izaziva komplikacije u radu ostalih organa. Pravilne životne navike su ključne u borbi protiva dijabetesa i zato je važno da građani budu informisani i upućeni kako da se od dijabetesa zaštite.

Tagovi:

Pročitajte još: