“Letnji dan – Matija Ban“ na Čukarici

Muzičko- filmski festival na otvorenom „Letnji dan – Matija Ban“ biće održan 28. i 29. jula na letnjoj sceni u parku na Banovom brdu. Beograđani svih generacija imaće priliku da, po šesti put, uživaju u porodičnom festivalu koji je za njih pripremila Turistička organizacija Čukarica.

Čukarički letnji festival na otvorenom počeće u četvrtak, 28. jula, u 20:30 časova projekcijom jednog od najnovijih filmskih ostvarenja „Leto kada sam naučila da letim“, reditelja Radivoja Raše Andrića. U sjajnoj glumačkoj ekipi su mladi Klara Hrvanović, Luka Bajto i Ema Kereta Rogić i iskusni glumci Olga Odanović, Žarko Laušević i Snježana Sinovčić.

U petak, 29. jula, sa početkom u 19:30 časova, za naše najmlađe sugrađane biće priređena dečja predstava sa animacijom, dok nas veliko finale ovogodišnjeg festivala očekuje u 20:30 časova, kada će se održati koncert grupe „Zana“.

Za vreme trajanja festivala, posetioci će biti u prilici da uživaju u multimedijalnoj izložbi „Pisma sa Banovca“, autora Peđe Milojevića, posvećenu velikanu po kojem je Banovo brdo dobilo ime. Na izložbi, koja će biti postavljena na platou ispred OŠ „Josif Pančić“, biće prezentovani najznačajniji podaci iz biografije Matije Bana, politička i diplomatska aktivnost, članstvo u SANU, kao i profesura na Liceju. U okviru postavke će biti predstavljen i deo o načinu na koji građani Čukarice čuvaju sećanje na velikog pisca i diplomatu.

Ulaz za celokupan program je besplatan.

Tagovi:

Pročitajte još: