Pretraga
Close this search box.

Izvođenje radova na izgradnji trotoara u ovom naselju na Čukarici

U Ulici Stevana Filipovića u naselju Železnik izvode radovi na izgradnji trotoara na mestu na kojem je nedostajao, do samog kraja naselja prema Sremčici. Po završetku ovih radova, pristupiće se sanaciji kolovoza na potezu od pružnog prelaza do izlaska iz naselja u pravcu prema Sremčici u dužini od oko 1 km.

Radove je juče obišao predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, koji je tom prilikom kazao je da je Ulica Stevana Filipovića saobraćajnica prvog prioriteta, kojom saobraćaju tri linije javnog prevoza (511, 512 i 521).

„Ulica Stevana Filipovića je jedna od najfrekventnijih u ovom delu Čukarice i predstavlja vezu stanovnika kako Železnika, tako i Sremčice sa gradom, te je njeno uređenje bilo neophodno. Radovi će obuhvatiti skidanje starog sloja asfalta, popravku šahtova, popravku kolovozne konstrukcije na mestima gde je propala, kao i mestimičnu popravku trotoara. Nakon ovih radova, kolovoz će biti presvučen asfaltom u dva sloja. Investitor je JP „Putevi Srbije“, a vrednost radova iznosiće oko 35 miliona dinara“, istakao je Srđan Kolarić.

Kolarić je podsetio da je prošle godine u pomenutoj ulici izgrađen trotoar na potezu od raskrsnice sa Ulicom Milovana Nićiforovića do autobuskog stajališta kod pruge u dužini od oko 350 metara, čime je povećana bezbednost kretanja pešaka, a naročito najmlađih.

Nedavno je u naselju Železnik završen još jedan od kapitalnih projekata. U pitanju je sanacija Avalske ulice, jedne od najfrekvetnijih saobraćajnica u ovom čukaričkom naselju, kojom prolazi više linija gradskog prevoza i koja povezuje Železnik sa Ibarskom magistralom. U Avalskoj ulici je izgrađen i trotoar na mestu gde je nedostajao, tj. do raskrsnice sa Ulicom Petra Drapšina, u dužini od oko 300 metara.

U ovom čukaričkom naselju su nedavno završene ulice Izvorac i Svete Stankovića Francuza.

Tagovi:

Pročitajte još: