Pretraga
Close this search box.

Opera za decu na Čukarici

Bajkovita scenografija, čarobni kostimi i odlični izvođači, operski pevači Udruženja „Visoko C“, na originalan način, uz pesmu, igru i glumu dočarali su ovih dana mališanima bajku „Snežana i sedam patuljaka“, ali i približili operu, kao poseban oblik umetnosti sa kojim se ne sreću baš često.

Sa prvim tonovima na klaviru, deca su pažljivo pratila sva dešavanja na Velikoj sceni Kulturnog centra „Čukarica“, iščekujući u svakom trenutku šta će se dalje desiti: Da li će patuljci prihvatiti Snežanu? Kako će je sakriti od zle maćehe? Da li će princ doći u pravo vreme?… Izlazili su iz sale oduševljeni, sa željom da uskoro ponovo na sceni vide neko drugo opersko delo koje je pisano za decu.

Za samo dva dana dečiju operu „Snežana“ videlo je preko hiljadu mališana, iz osnovnih škola sa Čukarice i vrtića Predškolske ustanove Čukarica.

Članovi Udruženja „Visoko C“, na čelu sa Branislavom Cvijićem, solistom Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, su najavili ponovno viđenje na sceni KC „Čukarica“ sa izvođnjem neke nove bajke. Ovo Udruženje na repertoaru ima: „Cvrčak i mrav“, „Mačak u čizmama“, „Crvenkapa“, „U cara Trojana kozje uši“, „Ivica i Marica“, „Čarobna frula“, „Pčelica dana“…

Izvođenje opere za decu predstavlja jednu neophodnost u vaspitanju dece. Izgradnja muzičkog ukusa kod dece je vrlo važna jer definiše kasnije afinitete prema muzici.

Tagovi:

Pročitajte još: