Pretraga
Close this search box.

Kolektivno-tradicionalna izložba umetnika mlađe generacije: „Pogledi 2024“ na Čukarici

U Galeriji `73 proteklog četvrtka svečano je otvorena grupna izložba umetnika mlađe generacije POGLEDI 2024. U izložbenom prostoru na Banovom brdu ovoga puta prezentovani su radovi dvadeset dva autoraIzložba „Pogledi 2024“ je godišnja smotra radova istaknutih mladih umetnika Srbije, po pozivu Umetničkog saveta. Ona je odraz kulturno nadahnute inicijative, da se kroz dostupan izbor izvršen u ostvarenjima likovno vizuelnih umetnika mlađe generacije, sagledaju relevantni rezultati, koji kako se nadamo, mogu imati značaj kulturnog života naše sredine.

Na otvaranju izložbe, već drugu godinu za redom, dodeljena je nagrada “Stevan Todorović” za najbolji izloženi rad. Ovogodišnji laureat je Mirjana Milovanović, vizuelna umetnica. Veroljub Naumović, Marija Anđelković i Danilo Paunović dobili su povale stručnog žirija za izložene radove.

Selektori su se i ove godine potrudili da što sveobuhvatnije prikažu različite likovne discipline, tehnike i pre svega, potpuno različite poetike i oprečne poglede na umetnost i život. Rezultati ovoga našeg napora prikazani su u stvaralaštvu pomenutih mladih umetnika, na čijim delima se odražava nivo vrednosnih dostignuća ostvarenih u aktuelnom trenutku.

Izložba Pogledi 2024 će trajati do 7. maja 2024. g.

Tagovi:

Pročitajte još: