Pretraga
Close this search box.

Promocija knjige „Kutija tajni“ autora Živka Ivanova na Čukarici

Promocija knjige „Kutija tajni“ autora Živka Ivanova, održana je u subotu 6. arila u Galeriji `73. O knjizi je pored autora , govrila recezent Dušica Đukić Bodlović.

Posle tri knjige pesama namenjenih odraslim čitaocima, Živko Ivanov se oglašava poezijom za decu, čime na neki način potrđuje svoje lirsko umeće u obraćanju mladim čitaocima. Naime, pažljiviji čitaoci će sigurno primetiti da u njegovim dosadašnjim izdanjima za odrasle ima desetine pesama za decu, što znači da pesnik bitno ne razdvaja ova dva žanra, odnosno oba su mu vrlo bliska i u njima je našao pregršt inspiracije za svoje stihove pune ljubavi, topline, iskrenog nadahnuća i kazivanja“ istakla je Bodlović.

Živko Ivanov rođen je 24. 6. 1959. u Beogradu. Objavljene knjige poezije: Iz dubine moje duše (2021, dva izdanja) i Nedosanjani snovi (2022, dva izda- nja), Nazdravljam tebi, Srbijo moja (2023, dva izdanja). Živi i radi u Beogradu.

U programu su učestvovali učenici čukaričkih škola koji su govorili pesme objavljene u ovoj zbirci, a u muzičkom delu nastupili su učenici OŠ „Vatroslav Lisinski“.

Tagovi:

Pročitajte još: