Pretraga
Close this search box.

,,TERAPEUTSKO PISANjE“ – prezentacija novog programa na Čukarici

U petak, 19. aprila u 19 časova, u Kulturnom centru „Čukarica“ biće održana prezentacija novog programa „Terapeutsko pisanje“, koji će u Kulturnom centru „Čukarica“ voditi Marija Zatezalo.

Marija je završila svetsku književnost, bavi se novinarstvom i pisanjem. Njen prvi roman „Otvori ako dogori“ izašao je ove godine na Sajmu knjiga.

Terapeutsko pisanje kao vrsta art terapije postoji još od 80-ih godina dvadesetog veka. Osmislio ga je dr Džejms Penibejker, socijalni psiholog koji je utvrdio da pisanje o traumatičnim događajima na poseban način ima izuzetno pozitivan uticaj na um i telo čoveka i da su rezultati vrlo brzo vidljivi.

„Smatram da se sve svodi, i u književnosti i u životu, na priče koje pričamo sebi, na priče koje pričamo drugima i na ono šta radimo (ili ne radimo) povodom tih priča. Junaci mog romana, studenti u kasnim dvadesetim, imaju svoje ideje kako ljubav, karijera i život treba da izgleda, a onda dolazi susret sa pravim, spoljašnjim svetom. Šta će se sa tim snovima i planovima desiti, hoće li biti zaboravljeni, hoće li ih svakodnevne obaveze potisnuti u drugi plan i da li će uspeti da ostvare ono što jesu i žele ostaje pitanje na koje svako daje svoj odgovor, a odgovor zavisi od nas samih. Kao novinar magazina „Sensa“, susretala sam se sa brojnim inspirativnim sagovornicima i uvek sam imala želju da pokrenem kurs kreativnog pisanja koji ne bi bio samo za pisce, već za sve koji žele da pokrenu svoju kreativnu energiju u svakodnevnom životu. – izjavila je Marija Zatezalo.

Ulaz slobodan.

Svi koji su zainteresovani za ovaj kurs mogu se prijaviti putem instagram profila  marija_zatezalo i i-mejla pisacopsteprakse@gmail.com.

Tagovi:

Pročitajte još: