Pretraga
Close this search box.

KC „Čukarica“ na 25. Međunarodnom beogradskom sajmu knjige

Na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u utorak, 25. oktobra, Kulturni centar „Čukarica“ predstavio je dve knjige koje je izdao u 2022. godini: foto-monografiju „Odbrana, herojstvo i stradanje“ i knjigu za decu „Uplovimo u čarobni svet bajki“.

O knjizi „Odbrana, herojstvo i stradanje“ govorili su direktor KC „Čukarica“, Miodrag Rakočević, i Dušan Milovanović, novinar u penziji koji je i uređivao ovu knjigu.

Oni su prisutne u kraćim crtama upoznali sa detaljima koji su vezani za pomenutu knjigu, koja je nastala kao rezultat 20 predavanja eminentnih osoba iz sveta politike, ekonomije, medicine, novinarstva… osoba koji su bili svedoci dešavanja NATO agresije na Srbiju 1999. godine.

Milena Mitrović, urednica programa za decu u KC „Čukarica“ i Violeta Đorđević, savetnik Biblioteke Grada Beograda, predstavile su knjigu „Uplovimo u čaroban svet bajki“. Knjiga je rezultat konkursa „Najlepša bajka“ koji je pokrenut sa željom da probudi maštu i kreativnost kod mališana. Nagrađeni radovi dece iz osnovnih škola sa Čukarice i Srpskih dopunskih škola iz dijaspore, štampani su u ovom izdanju.

Veliki praznik knjige, 65. Međunarodni beogradski sajam knjige, ove godine ugostio je veliki broj izdavača i pisaca, koji su došpli da predstave svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju. Organizatori sajma su obezbedili i bogat prateći program. Oni su kroz niz promocija, prezentacija, predavanja, okruglih stolova i tribuna, stručnoj i širokoj publici predstavili niz važnih tema za književnost, izdavaštvo i kulturu.

Tagovi:

Pročitajte još: