Pretraga
Close this search box.

Pobedom ekipe FK „Hajduk“ iz Divoša završen 31. Zimski fudbalski turnir „Čukarica 2023“

U finalnoj utakmici ovogodišnjeg Zimskog fudbalskog turnira „Čukarica 2023“ sastale su se ekipe „Hajduka“ iz Divoša i „Komgrapa“ sa Čukarice, a pobedu i pehar turnira osvojili su fudbaleri „Hajduka“. Treće mesto na turniru osvojila je ekipa FK „Umka“.

Pobednički pehar fudbalerima „Hajduka“ iz Divoša je uručili su predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i ovogodišnji promoter turnira, poznati fudbaler i trener Dragan Okuka.

Uz čestitke ekipama za postignut uspeh i fer borbu tokom održavanja takmičenja, predsednik je istakao da je tri decenije duga tradicija turnira potvrda njegovog kvaliteta i značaja za amaterski fudbal Beograda.

„Drago nam je da svake godine imamo podršku i Fudbalskog saveza Beograda, naših promotera i publike, koja i pored često loših vremenskih uslova uživa gledajući utakmice. Zahvaljujem se našim ekipama koje tokom takmičenja daju svoj maksimum i pokazuju dobru igru“, rekao je predsednik.

Čukarički Zimski fudbalski turnir, 31. po redu, održan je u proteklih mesec dana uz učešće 16 ekipa, koje su, pripremajući se za prolećno prvenstvo, utakmice igrale vikendom na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji.

Pehari i priznanja uručeni su i najboljem igraču Aleksandru Eraku iz FK „Hajduk“, strelcu Vladimiru Savićeviću iz FK „Hajduk“, golmanu Predragu Kovačeviću iz FK „Komgrap“, treneru Bojanu Vukoviću iz FK „Hajduk“, mladom igraču do 21 godine Aleksi Iliću iz FK „Umka“, ekipi FK „Železnik 1930“ koja je pokazala fer-plej igru, kao i najboljoj sudijskoj trojci Ivanu Stamenkoviću, Goranu Bogićeviću i Jovanu Jovčiću. Za promociju i medijsko praćenje turnira nagrađeni su direktor „Kurir“ Dragan Milić, urednik emisije „Bubamara“ Aleksandar Lokner, novinarka TV Prva Branka Lasković, novinar „Sportskog žurnala“ Mile Maćešić i TV Studio B.

Priznanja takmičarima i ekipama uručili su, pored predsednika opštine, direktor turnira Slaviša Šotra, pomoćnik predsednika GO Čukarica Jovica Gostojić, ovogodišnji promoter Dragomir Dragan Okuka, generalni sekretar FSB Miloš Mirković, dugogodišnji sportski radnik Miodrag Žuća-Janković, legenda „Čukaričkog“ Jovica Šikanić, kao i komesar turnira Nebojša Tasić.

Ovom prilikom svim učesnicima uručena je i monografija „Vitezovi snega i leda“, autora Marka Mil Popovića, koja je podsećanje na proteklih deset godina Zimskog fudbalskog turnira na Čukarici.

Tagovi:

Pročitajte još: