Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Održan 20. Omega kup u tekvondou u organizaciji Tekvondo kluba Omega i uz podršku Gradske opštine Čukarica

UHali sportova „Ranko Žeravica“ proteklog vikenda održan je tradicionalni 20. Omega tekvondo kup, u organizaciji Tekvondo kluba Omega i uz podršku Gradske opštine Čukarica.

Ovogodišnji „Omega kup“ održan je uz učešće preko 800 takmičara iz osam zemalja, koji su se takmičili u kategoriji pioniri, kao i u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

Svečanom otvaranju u Hali sportova „Ranko Žeravica“ prisustvovali su Njegova ekselencija ambasador Republike Koreje Li Đeung, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović i samostalni savetnik za sport Gradske opštine Čukarica Slaviša Šotra.

Ambasador Li je čestitao na uspešnoj organizaciji događaja, poželeo učesnicima dobre rezultate i pozvao ih da se takmiče u duhu fer-pleja. U svom govoru, ambasador Li je istakao da popularnost tekvonda u Srbiji raste iz godine u godinu i izrazio nadu da će ovogodišnji Omega kup doprineti promociji tekvonda kako u Srbiji, tako i na celom Balkanu.

Slaviša Šotra je pozdravio goste i sportsite u ime Gradske opštine Čukarica i poželeo im da se u Beogradu osećaju kao kod svoje kuće.

„Već 20 godina zaredom Tekvondo klub Omega sa Čukarice uspešno organizuje tekvondo kup. GO Čukarica podržava sve sportske manifestacije i pruža pomoć i daje podršku sportskim klubovima, jer nam je cilj da promovišemo zdrav život, da motivišemo našu decu da se bave sportom i da poštuju fer-plej igru. Svim takmičarima bih poželeo da ostvare što bolje rezultate i nadam se da će sledeće godine biti još veći broj takmičara“, istakao je Slaviša Šotra izražavajući zahvalnost organizatorima na dobroj organizaciji Omega kupa.

Pehare i medalje, kao i poklone za najuspešnije učesnike, uručio je generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije Miroslav Krklješ.

Tagovi:

Pročitajte još: