Pretraga
Close this search box.

Osnovna škola sa Čukarice osvojila nagradu “ Dečiji oktobarski salon“

Na tradicionalnom 57. Dečjem oktobarskom salonu, koji je održan u Muzeju primenjene umetnosti, učenici osmog razreda OŠ „Josif Pančić“ osvojili su prvo mesto u grupnom radu.

Tema ovogodišnjeg Dečjeg oktobarskog salona bila je „Putovanja, ah ta putovanja“. Devetoro učenika zajedno sa svojom nastavnicom likovnog Draganom Ristić izabrali su da prikažu na takmičenju srpsko selo i srpskog seljaka kroz svoj rad, izvajan od gline.

Ispred Gradske opštine Čukarica decu je pozdravio i čestitao na osvojenoj nagradi član Veća GO Čukarica Miljan Ćeranić. „Vaša ideja je originalna i baš mi je drago da ste baš vi, naši Čukaričani ovako veliku nagradu osvojili. GO Čukarica izuzetno ceni ovakav uspeh i vaš umetnički izražaj, te vam želim da budete uzor i primer vašim drugarima“ , rekao je Ćeranić.

Takođe decu je pozdravila i direktorka Galerije 73 Mirela Pudar i istakla da im Galerija73 uvek stoji na raspolaganju i da će im galerija uvek pružiti podršku za svaku njihovu kreativnost.

Nastavnica likovnog Dragana Ristić se zahvalila opštini Čukarica i Galeriji`73 na apsolutnoj podršci. „ Misija mi je da se umetnost što više primeti i jako mi je bitno da se borimo za kreativnost i kulturu“, rekla je Dragana Ristić.

Član Veća Miljan Ćeranić uručio je poklon knjige poznatih srpskih klasika nastavnici i učenicima.

Dečji oktobarski salon, osnovan 1964. godine je najstarija stalna muzejska manifestacija. Malo je institucija, a posebno manifestacija koje su postigle ovakvu postojanost, ali i kvalitet u svom radu. Od samog svog osnivanja, DOS ima jedinstven cilj, razvoj dečjeg stvaralaštva u oblasti likovne i primenjene umetnosti, ali i formiranje buduće muzejske publike.

Tagovi:

Pročitajte još: