Pretraga
Close this search box.

Otvoren „Festival cveća i meda“ na Čukarici

Već tradicionalna manifestacija „Festival cveća i meda“, koja se sa prvim prolećnim i jesenjim danima održava na Čukarici, u organizaciji Turističke organizavije Čukarica i uz podršku Gradske opštine Čukarica, otvorena je na platou ispred Osnovne škole „Josif Pančić“. Do petka, 26. aprila, ljubitelji cveća, meda i pčelinjih proizvoda imaće priliku da odaberu sadnice različitih vrsta biljaka, dobiju savete o njihovom održavanju, a kao i prošle godine pčelari će posetiocima festivala govoriti o vrstama meda i blagodetima svake od njih, kao i o pravilnoj upotrebi pčelinjih proizvoda, te prepoznavanju pravog meda.

Treći „Festival cveća i meda“ otvorila je direktorka Turističke organizacije Čukarice Dragana Zec, koja je pozdravila posetioce i istakla da joj je drago da je ova manifestacija postala tradicionalna i veoma posećena, te da, osim što okuplja ljubitelje cveća i meda, edukuje i najmlađe i razvija njihovu kreativnost.

„Prošle godine smo imali veliko interesovanje posetilaca i verujemo da će tako biti i ovoga puta na cvetnom platou u Požeškoj ulici“, dodala je Dragana Zec.

Radionice za najmlađe, koje podstiču njihovu kreativnost i maštovitost, održavaće se svakog dana tokom trajanja festivala od 11.00 časova, a mogu im se pridružiti svi zainteresovani mališani. Manifestacija je otvorena od 9.00 do 19.00 časova, a održava se do petka, 26. aprila.

Tagovi:

Pročitajte još: