Pretraga
Close this search box.

„Za praznik deci- Uskršnja čarolija“ na Čukarici

Iove godine, u susret uskršnjim praznicima, Turistička organizacija Čukarica organizuje tradicionalnu manifestaciju „Za praznik deci – Uskršnja čarolija“.

Manifestacija se održava u okviru „Beogradskih dana porodice“, koji se obeležavaju do 15. juna u Beogradu.

„Uskršnja čarolija“ je prilika da se najmlađi, uz svoje vaspitače i roditelje, druže, uživaju i raduju predstojećim praznicima, ispoljavajući maštu i kreativnost u oslikavanju uskršnjih jaja.

Kreativne radionice za mališane održane su na dve lokacije, na platou ispred Osnovne škole „Josif Pančić“ na Banovom brdu i na Ceraku, kod vrtića „Dečiji gaj“.

Ovoj manifestaciji su se pridružili članovi Veća Gradske opštine Čukarica Stana Lukić i Miloš Jovanović i direktorka Turističke organizacije Čukarica Dragana Zec.

„Praznici su vreme porodičnog okupljanja, promocije ljubavi i zajedništva. I ovo je prilika da se dečica, uz svoje vaspitače i roditelje, u susret najvećem prazniku, druže i raduju“, rekla je Stana Lukić.

Direktorka Turističke organizacije Čukarica Dragana Zec je izrazila zadovoljstvo što se i ovom prilikom okupio veliki broj mališana i zahvalila se Predškolskoj ustanovi Čukarica na divnoj saradnji, a mališanima na kreativnosti i želji da učestvuju u zanimljivim radionicama.

Dečica su sa puno umešnosti i mašte ukrašavala uskršnja jaja, a potom su se pridružili i muzičkim radionicama, prepoznajući ritmove i instrumente, kao radionicama koje podstiču psihomotorni razvoj. Poseban aplauz i oduševljenje upućeni su glumcima dečijeg pozorišta „Dramalama“ koji su odigrali predstavu „Fabrika čokolade“.

Tagovi:

Pročitajte još: