Nastavlja se tretman suzbijanja komaraca na Čukarici

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ će uređajima sa zemlje nastaviti akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda.

Od 18.00 časova do ponoći ekipe „Čistoće“ vršiće sutra tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama: Košutnjak, Topčider, Lipovička šuma, groblje Orlovača, Ada ciganlija, Banovo brdo.

Kako je saopštilo JKP „Gradska čistoća“, tretman će biti sproveden ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova, Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

 

Tagovi:

Pročitajte još: