Pretraga
Close this search box.

Svetski dan fizičke aktivnosti na Čukarici

Dom zdravlja „Dr Simo Milošević“ i Gradska opština Čukarica organizovali su, povodom obeležavanja Svetskog dana fizičke aktivnosti, preventivnu akciju na Adi Ciganliji, kojom su sugrađanima ukazivali na značaj kretanja i pravilne ishrane. Građani, posetioci Ade, su imali priliku da, pored provere krvnog pritiska i telesne težine, dobiju i konkretne i korisne savete o pravilnoj ishrani, kao i o fizičkim aktivnostima koje pomažu očuvanju opšteg zdravstvenog stanja.

Akciji je, pored tima Doma zdravlja, prisustvovala i članica Veća GO Čukarica Stana Lukić, koja je istakla da je nakon nedavne uspešne akcije povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja organizovana i ova preventivna akcija, a sa ciljem da se ukaže na značaj i korisne efekte fizičkih aktivnosti, bilo da je reč o brzom hodanju, vožnji bicikla ili plivanju.

„Zato smo i danas tu, na Adi Ciganliji, da građane podsetimo na blagodeti dobrih životnih navika i značaj njihovog razvijanja od najranijeg uzrasta. Drago nam je da su nam se pridružili sugrađani svih generacija i da su bili spremni da saznaju kako da budu aktivni i zdravi“, rekla je Stana Lukić.

Nakon merenja krvnog pritiska i telesne težine, građani su sa posebnim interesovanjem razgovarali sa doktrokom Tatjanom Gajdašević, specijalistom opšte medicine, koordinatorom zdravstveno vaspitne službe Doma zdravlja Svetlanom Gavrilović, kao i nutricionistom, fizioterapeutom i članovima tima. Za ovu priliku, Gradska opština Čukarica je obezbedila vodu i jabuke, koje su građani prilikom razgovora dobili, uz savete o zdravoj ishrani.

Tagovi:

Pročitajte još: