Pretraga
Close this search box.

Vojislav „leptirom“ ubo u stomak muškarca na Čukarici, bežao 10 godina, uhapšen u Francuskoj

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vojislava P. (43) zbog sumnje da je 26. aprila 2013. godine u naselju Žarkovo pokušao da ubije I.S., tako što mu je zadao ubod nožem u predelu stomaka nakon čega je pobegao i skoro 10 godina bio nedostupan organima gonjenja.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo Ubistvo u pokušaju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, budući da se skoro 10 godina krio, sve do hapšenja u Francuskoj 30. marta 2023. godine. Nakon boravka u ekstradicionom pritvoru, Vojislav P. je izučen Republici Srbiji 5. januara 2024. godine.

Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 26. aprila 2013. godine oko 23:45 u naselju Žarkovo u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, sa umišljanjem pokušao da liši života I.S.

On je, kako se sumnja, nakon prethodne svađe i neraščišćenih odnosa sa I.S, iskoristio opštu gužvu i lomljavu koja je nastala ispred jednog kioska na uglu ulica Zorina i Ilije Đuričića, pa je iz automobila “Jugo” uzeo nož “leptir” i oštećenog uboo u predelu stomaka, nanevši mu tešku telesnu povredu.

Okrivljeni je pobegao sa lica mesta, dok je oštećeni odmah prevezen na Urgentni centar, gde je hitno operisan.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: