Pretraga
Close this search box.

Večeras se nastavlja akcija suzbijanja komaraca u ovim delovima Čukarice

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ nastavlja u ponedeljak, 22. maja, sprovođenje akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U periodu od 18 časova do ponoći, ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na lokalitetima – potez od Makiša ka Umci, naselje Umka i Ostružnica.

Ukoliko dođe do pogoršanja vremenskih uslova, tretman će biti odložen za naredni dan.

Dubravka Planinac, doktor veterinarske medicine Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP-a „Gradska čistoća“, izjavila je da je dosta topla zima donela velike izazove kada su u pitanju komarci.

– Zato će ove godine biti izuzetno teško izboriti se sa očekivanom velikom brojnošću ovih insekata. Situacija je dodatno otežana i trenutnim vremenskim prilikama, a sa skokom temperature očekujemo naglu pojavu velike brojnosti ovih insekata. Zato će naše akcije, kada se za njih stvore uslovi, morati da budu vrlo intenzivne i svakodnevne – rekla je Dubravka Planinac.

Preparat koji ekipe JKP-a „Gradska čistoća” koriste za tretman termalnog zamagljivanja odraslih jedinki komaraca sa zemlje registrovan je od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te sugrađani nemaju razloga za brigu.

„Čistoća” apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Tagovi:

Pročitajte još: