Pretraga
Close this search box.

Umetnički programi za mališane u KC „Čukarica“

Usredu, 12. juna sa početkom u 19 časova, u Kulturnom centru „Čukarica“ biće održani javni časovi nekoliko programa za decu koji se tokom godine, na zadovoljstvo dece i roditelja, uspešno realizuju u ovoj ustanovi.

Publici će se predstaviti mališani koji pohađaju: Studio klasičnog baleta, Igraonicu za pravilan razvoj devojčica, Dečiji hor KC „Čukarica“ i program koji nosi naziv „Svet mode za decu“.

Klasičan balet za decu vodi balerina Lenka Ranković. Organizuje se dva puta nedeljno u večernjim satima. Značajan je zato što pomaže u pravilnom razvoju dece. Prednosti igranja baleta u ovom uzrastu se, pre svega, ogledaju u ispravljanju deformiteta, ojačavanju muskulature, pravilnom držanju, razvijanju osećaja ravnoteže i motorike tela. Kod devojčica u ranom uzrasnom periodu pored gracioznosti, gipkosti i koordinacije pokreta, balet razvija muzikalnost i osećaj za ritam, predstavljajući osnovu svix plesnix stilova. Vežbanjem se detetu kroz igru i zabavu usađuje osećaj odgovornosti i discipline koji je koristan za dalje školovanje.

Program „Igraonica za pravilan razvoj devojčica“ pogrenut je pre par godina sa željom da devojčice uz dobro poznate melodije pesama za decu,  uče kroz pokret, ples i igru graciozan hod i pravilno držanje tela, kao i da uz pomoć igre izraze svoju kreativnost. Program vodi: Marija Jevtić, balerina.

Dečiji hor Kulturnog centra „Čukarica“ je osnovan tek pre par meseci. Prvi nastup je imao u maju mesecu na manifestaciji „Knjigoljupci 2024.“, koju je organizovao Centar povodom Dana slovenske pismenosti. Hor vodi Marijana Radosavljević, diplomirani muzički pedagog.

Screenshot

Kao i hor, tako i program „Svet mode za decu“ je nov program koji je namenjen devojčicama koje imaju posebna interesovanja vezana za modu.

Polaznici na časovima uče da dizajniraju odevne predmete, da kroje na papiru i osmišljavaju svoje modne kolekcije.

Tagovi:

Pročitajte još: