Pretraga
Close this search box.

Manifestacija Dani Galerije `73 na Čukarici

Književno-muzičkim programom pod nazivom „KAO DUGA ŠARENA PO NEBU POVIJENA“ koji je održan u ponedeljak 10. juna, započeta je ovogodišnja manifestacija Dani Galerije `73. Ovo je svojevrsni nastavak obeležavanja umetničkog stvaralaštva lika i dela ovog velikana kome je 2018. godine povodom 200 godina od rođenja upriličena dokumentaristička izložba u Galeriji `73 koju je osmislio i realizovao Milivoje Mišo Rupić, saradnik Galerije `73 u oblasti kulturnog nasleđa.

U uvodnom delu programa obratila se direktorka Galerije 73 Mirele Pudar, koja je istakla da se Galerija 73 kroz vreme gradila i danas je jedna savremena galerija koja neguje kulturu sećanja na velikane koji su živeli na Čukarici. Ova institucija kulture je prolazila kroz brojne izazove od svog osnivanja. Danas kao deo sistema GO Čukarica sasvim sigurno postaje jedna značajna institucija kulture čija budućnost je učvršćena i utemeljena podrškom osnivača. Sa jednim savremenim timom saradnika doprinosi unapređenju kulture naše zemlje, reči su direktorke Galerije `73 Mirele Pudar koja se obratila u ime domaćina.

Na svečanosti su uručene zahvalnice zaslužnim ličnostima i udruženjima, koji su dali doprinos u razvoju ove značajne institucije kulture. Ovogodišnji laureati su: Željko Stefanović, novinar i urednik emisije „Vreme sporta i razonode“ Radio Beograda, Srđan Kolarić, predsednik GO Čukarica, Udruženje „Stari Čukaričanin“ i Društvo srpskih umetnika Lada.

U programu su učestvovali naratori Marija Masal, glumica i Neđo Ćićo Stojanović, književnik , koji su govorili poeziju Matije Bana. U muzičkom delu večeri nastupale su Marijana Radosavljević, sopran i Jelena Kuzmanović, klavirska pratnja.

Autor scenarija i režije programa je Milivoje Mišo Rupić.

Tagovi:

Pročitajte još: