Pretraga
Close this search box.

TRENERKI ZALUPILI VRATA: Savet roditelja i Đački parlament jedne čukaričke gimnazije prihvatili predlog direktora

U TRINAESTOJ beogradskoj gimnaziji je zaživeo „dres kod“. Posle saglasnosti Saveta roditelja i Učeničkog parlamenta, novi stajling je postao deo pravila koja se moraju poštovati u ovoj školi. Posle dve opomene učeniku da je došao neprikladno obučen u školu, za treće kršenje pravila sledi – ukor. Ipak, nijednom učeniku do sada nije izrečena najstroža kazna.

Uprava jedne od najboljih prestoničkih gimanzija je, pre početka školske godine, obavestila svoje učenike o pravilima oblačenja, a u tu svrhu je odštampan i plakat. Za primenu u praksi neophodna je bila saglasnost Saveta roditelja i Đačkog parlamenta. Pravila predviđaju da je u školu zabranjeno dolaziti nepristojno odeven, a to znači – u šortsevima ili bermudama, mini-suknjama, helankama, trenerkama, kratkim majicama koje otkrivaju stomak, majicama sa bretelama… Zabranjene su i kapuljače.

Ovo obaveštenje i plakat o pravilima oblačenja u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji izazvalo je burnu reakciju u javnosti. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, brojniji su oni koji podržavaju da se u školu mora dolaziti pristojno odeven. Iako je mnogima čudno zašto se trenerka našla na listi zabranjenih, upravo je to bio i povod da se reaguje.

– Reakcije učenika i roditelja su sjajne, nije bilo primedbe. Deca se pridržavaju pravila – kaže Bojan Vučković, direktor Trinaeste beogradske gimnazije. – Novi pravilnik smo predložili jer od kada su se deca posle korone vratila u učionice, dve trećine učenika je dolazilo u školu sportski obučeno. Ne zna se da li ste na treningu ili utakmici, a do pre pet godina to je bilo nezamislivo. Dukserice sa kapuljačom su dozvoljene, ali se kapuljača ne može stavljati na glavu.

Prema rečima Predraga Jovanovića, direktora Medicinske škole „Beograd“, kod njih je zabranjeno nošenje bermuda, kratkih majica, mini-suknji i đaci se, uglavnom, pridržavaju pravila. Velika većina učenika to poštuje, tim pre što se praktična nastava odvija u zdravstvenim ustanovama, gde se mora biti pristojno odeven ili će učenik biti vraćen.

Direktorka Devete beogradske gimnazije Tatjana Šuković kaže da ukoliko neko od učenika dođe neprikladno obučen, bude opomenut, ali se u ovoj gimnaziji to vrlo retko dešava.

Tagovi:

Pročitajte još: