Pretraga
Close this search box.

Susreti čukaričkih školaraca i članova Udruženja lekara pesnika „Vidar“ u organizaciji Galerije `73

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana zdravstvenih radnika, u sredu, 10. aprila u u Osnovnoj školi Filip Kljajić Fića”u organizaciji Kulturne ustanove Galerija ’73upriličeno je druženje čukaričkih školaraca i pesnika lekara, članova Udruženja lekara pesnika „Vidari“

Srdačnu dobrodošlicu upriličio je direktor škole Aleksandar Đukić, a nastavnica likovne kulture Mirjana Vuksanović sa vojim učenicima učestvovala je u času poezije i razgovoru sa lekarima pesnicima.

„Kultura može da pomogne i obrazovanju u smislu jedne nadogradnje i pomaže deci da unaprede svoje kreativno stvaralaštvo“, izjavila je Mirela Pudar direktorka Galerije ’73, navodeći da ovim programom spajamo kulturu, humanost i obrazovanje.

Udruženje lekara pisaca „Vidar“ je osnovano 23. 09. 2013. godine. Primarna ideja je bila da se doprinese podizanju nivoa opšte kulture i promovisanje lepe izgovorene i napisane reči. Trenutno ga čini oko 50 članova, jer broj varira iz objektivnih razloga.Svi članovi su, pre ulaska u VIDAR, imali bogato književno iskustvo i bili su članovi Udruženja književnika Srbije. Članstvo čine lekari pisci iz Srbije i celog sveta . Njihova brojna predstavljanja u proteklom periodu organizovana su i u Galeriji `73.

Prethodna druženja organizovana su u školi “ Kosta Abrašević“ iz Resnika i XIII beogradskoj gimnaziji na Banovom brdu.

Program će u narednom periodu biti predstavljen i u drugim školama na opštini Čukarica.

Tagovi:

Pročitajte još: