Pretraga
Close this search box.

RADOVI TEKU PO PLANU: DO SLEDEĆE GODINE GOTOVA REKONSTRUKCIJA DOMA ZDRAVLJA NA ČUKARICI

RADOVI na rekonstrukciji zdravstvene stanice u Železniku teku po planu, tako da će ovo naselje sledeće godine dobiti savremeni dom zdravlja. Ovo je prva ozbiljnije sređivanje objekta posle pola veka od otvaranja.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić obišao je gradilište i u razgovoru sa predstavnicima izvođača radova saznao da se radovi odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom.

– Radujemo se da će 35.000 građana, koji imaju aktivne kartone u ovom domu zdravlja, naredne godine moći primarnu zdravstvenu zaštitu da ostvaruju u savremenom i funkcionalnom objektu, koji poseduje neophodne uslove za adekvatno lečenje pacijenata i rad zaposlenih – istakao je Kolarić. – Zahvaljujući dobroj saradnji institucija kompletno su adaptirane ambulante u Ostružnici i Velikoj Moštanici.

Jedan deo objekta u Železniku izgrađen je još 1948. godine, a drugi deo 1965. godine. U proteklim decenijam nije rađena rekonstrukcija, već samo tekuće održavanje. Na inicijativu opštine Čukarica urađen je projekat, a izvođenje radova finansira Ministarstvo za javna ulaganja.

Zdravstvena stanica koja se nalazi u Ulici srpskih vladara 10 (Titova 10) se sastoji od jedne podzemne, prizemlja i dve nadzemne etaže, ukupne bruto površine 3.951 metara kvadratnih.

Do sada su izvedeni obimni radovi na uklanjanju starih podnih obloga, unutrašnjih vrata kao i vodovodnih instalacija, započeto definisanje prostora za postavljanje lifta, a trenutno su u toku limarski radovi na krovnoj konstrukciji.

Pre početka rekonstrukcije objekta, bilo je neophodno isprazniti prostor, ukloniti sav nameštaj i medicinsku opremu, spakovati i preseliti obimnu dokumentaciju i arhivsku građu, razmontirati klima uređaje i radijatore i isprazniti i raščistiti podrumske prostorije u kojima je postojao problem sa izlivanjem podzemnih voda i kanalizacije.

Građevinski radovi na obnovi objekta počeli su 10. marta, a rok za završetak je 240 dana.

Do sada je urađeno uklanjanje starih podnih obloga, unutrašnjih vrata kao i vodovodnih instalacija, započeto definisanje prostora za postavljanje lifta, limarski radovi na krovnoj konstrukciji.

Građevinski radovi na obnovi objekta počeli su 10. marta, a rok za završetak je 240 dana.

 

Tagovi:

Pročitajte još: