Pretraga
Close this search box.

Promocija knjige pesama i aforizama Branka Zrnića na Čukarici

Uorganizaciji Kulturne zajednice Krajine, u petak, 7. aprila sa početkom u 19 časova, u Kulturnom centru „Čukarica“ biće predstavljene knjige pesama i aforizama Branka Zrnića.

Branko D. Zrnić rođen 6. septembra 1957.godine u Kupiniku kod Vršca gde je i pohađao osnovnu školu. Srednju školu je završio u Beogradu, a studije u Novom Sadu. Poeziju piše od 1978. godine. Do sada je napisao više od 1200 pesama i više od 14000 aforizama i dosetki. Član je sveslovenskog udruženja književnika od 2004. godine. Aktivan je član kulturne zajednice Krajina i još nekoliko udruženja pesnika.

Po rečima dr Momčila Matića, „Zrnić je kroz svoju poeziju duboko ušao u dušu čoveka otkrivajući njegove slabosti, mane, snagu i vrline.

Kada je uspeo da čitaoca svojih pesama uveri u raskošnost svoga uma, pojavila se potreba da svoje razmišljanje pretoči u mudre izreke i poruke, uvodeći čitaoca u razmišljanja o dobru i zlu, o lepom i ružnom i istovremeno ukazujući kakav čovek treba da bude.

Za Zrnića čovek je biće koje sve pokreće i sve menja u zavisnosti od njegove plemenitosti, duhovnosti oslanjajući se naj pre na tradicionalne vrednosti, prilagođavajući ih savremenom trenutku.

Autor na suptilan način, bez vređanja podseća čoveka da ne čini drugima ono, što ne želi da drugi čine njemu. On opominje da je odnos odraslih prema potomstvu veoma važan pa kaže: “U detinjstvu se nalazi ključ, za sva zaključana vrata“.

NJegove misli su uvek okrenute svom narodu u želju da mu bude bolje. On pati, tuguje, ali se i veseli. Zrnić se snažno drži svojih korena, vezujući u čvor pripadnost svom narodu.

Tagovi:

Pročitajte još: