Pretraga
Close this search box.

Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo Eskobara na Čukarici

Stefan Z. i Luka V. saslušani su u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Stefanu Z. (28) iz Lebana i Luki V. (35) iz Kraljeva, osumnjičenima za teško ubistvo Ranka Radoševića (53) zvanog Eksobar u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta.

Pritvor je osumnjičenima produžen za još 30 dana, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Nekoliko dana nakon ubistva, u Bosni i Hercegovini uhapšeni su Marko Pjanović i Azra Š. koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo “teško ubistvo u pomaganju“.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo istragu protiv četiri osobe koje se sumnjiče za učešće u tom ubistvu.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo „teško ubistvo u saizvršilaštvu“ i „nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“, istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. (28) iz Lebana i Luke V. (35) iz Kraljeva, objavljeno je na sajtu tužilaštva.

Stefan Z. i Luka V. saslušani su u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Naredbom o sprovođenju istrage, Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11.05 sati na podmukao način Radoševića lišili života, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11.32, i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću.

Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili više hitaca u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić.

Radošević je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod.

Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Nakon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke „folksvagen golf 4“, koji su u naselju Petlovo brdo zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu.

Protiv maloletnice koja je uhapšena zajedno sa Stefanom L. i Lukom V. od nedelje se vodi poseban postupak pred sudijom za maloletnike.

Maloletnica je nakon hapšenja saslušana pred sudijom za maloletnike, nakon čega joj je određen pritvor zbog sumnje da je počinila krivično delo teško ubistvo u saizvršilastvu.

Radoševićje u podzemlju bio poznat po prodavanju blindiranih vozila ljudima iz krimogene sredine.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: