Pretraga
Close this search box.

Predstava „TRG RATNIKA“ na Čukarici

U petak, 17. novembra sa početkom u 20 časova, na sceni Kulturnog centra „Čukarica“ biće izvedena predstava „Trg ratnika“, koja je urađena po tekstu Nika Vuda.

Predstava je autorski projekat mladih glumaca Teodore Gačić i Svetozara Babića, koji ujedno i glume u njoj.

 

U predstavi „Trg ratnika“ dvoje mladih glumaca govore o ožiljcima koje rat ostavlja u dečjim dušama. Direktno ili posredno svi smo mi prethodnih decenija učesnici ili svedoci rata. Svi. Deca nisu pošteđena. A šta se sa njima dešava kada im se naglo prekine bezbrižno detinjstvo? Šta se zbiva kad im se uprlja pogled, zbrkaju misli i emocije? Kako izgleda to naglo odrastanje? Nik Vud daje odgovore na ova pitanja, ali takođe nas i upućuje na to da život uprkos svemu grčevito teži opstanku, da ide napred i da nalazi svoj put u svim okolnostima, i da će se sestra i brat, glavni junaci ovog komada, nepomirljivo boriti za svoje mesto pod suncem.

Autentičnim scenskim izražajem to će pokazati mladi glumci Teodora Gačić i Svetozar Babić.

Svetozar Babić objašnjava da predstava govori o ratnim okolnostima ali iz perspektive dece. „Igramo decu koja pričaju svoju priču kako se zatiču u ratu, kako iz njega beže. To pričamo publici i dok pričamo tu priču, paralelno igramo po pet-šest likova. Mislim da je jako interesantna predstava za publiku i veoma je aktuelna danas“.

 

Cena karte: 800,00 din.

Tagovi:

Pročitajte još: