Pretraga
Close this search box.

POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA UBISTVO NA ČUKARICI: Izrešetan na pumpi

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv četvoro okrivljenih za učešće u ubistvu R. R. (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine. Protiv rešenja kojim je potvrđena optužnica dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja, potvrdila je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva.

Marko i Azra izručeni Srbiji

Državljani BIH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko P. (28) i (22) Azra Š. optuženi su za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Kako je Više javno tužilaštvo u Beogradu ranije saopštilo postoji osnovana sumnja da su Stefan Z. i Luka V. 9. marta 2023. godine oko 11:05 časova na podmukao način lišili života R. R, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Sumnja se da su oni noseći hirurške maske preko lica, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u R. R. dok je stajao ispred ulaza u kafić.

Pucali mu u leđa

R. R. je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je R. R, pao na pod.

Stefan Z. mu je potom, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Takon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke Golf 4 karavan“ koje su potom zapalili u naselju Petlovo brdo.

Nakon što su ušli na teritoriju Srbije, Marko P. je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil Fiat tip 500, da bi potom 27. februara, mobilnim telefonom kontaktirao sada pokojnog R. R. radi kupovine njegovog automobila PMV Golf 8.

Sledećeg dana oni su razmenom SMS poruka dogovorili da se nađu na benzinskoj stanici nez Petrol u Rušnju, gde je osumnjičeni Marko P. došao iznajmljenim automobilom, a kako bi video vozilo marke Golf 8 koje je prodavao R. R.

Devet dana kasnije, 9. marta Marko P. je kontaktirao R. R, putem aplikacije Whatts up, pa su se dogovorili da se oko 11 časova sastanu na benzinskoj stanici nez Petrol u Rušnju radi kupovine njegovog automobila, iako se Marko P. nalazio na teritoriji BiH. Na taj način on je stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela Stefanu Z. i Luki V.

Azra Š. je, kako se sumnja, 4. marta zajedno sa Markom P. u raljevu sa jednog parkinga oduzela vozilo Golf 4 karavan i dovezla ga u Beograd, a osumnjičeni Marko P. se dovezao iznajmljenim Fiat tip 500.

Pomenuti Golf 4 karavan su kasnije Stefan Z. i Luka V. koristili za izvršenje krivičnog dela.

Ubijeni R. R. je Ranko Radošević zvani Eskobar.

(Tanjug)

Tagovi:

Pročitajte još: