Pretraga
Close this search box.

PET KILOMETARA ČUKARIČKOG PAKLA: 2018. godina kriminalnih obračuna

Obračun koji je frapirao sve Beograđane, dogodio se na Banovom brdu, kada je ubijen Nenad Marković i to greškom

Na potezu na kom se spaja Banovo brdo, Žarkovo i Čukarička padina, od Požeške do Trgovačke ulice, rafalne paljbe i sačekuše tokom 2018. godine bile su kao „dobar dan“ i to usred bela dana, kada su ulice bile pune dece, ljudi i saobraćaja.

Trgovačka ulica dugačka je 1,8 kilometara, a Požeška 3,2 kilometra, što je ukupno tačno 5 kilometara čukaričkog pakla – tj „minskog polja“ u kome se dešavali razni obračuni.

Mnogi računi su se, nažalost, svodili, upravo na ulicama ovih krajeva, kako na ovim spomenutim, tako i na ćoškovima i uglovima sa sporednim ulicama.

Nepoznati napadač 21. mart 2018 u 17.10 ubio je Dragoja Trišića, u ovoj ulici u Žarkovu. Likvidiran je u trenutku kada je prilazio ulazu zgrade, Trišić je držao nekoliko prestoničkih lokala i splavova , pa se pretpostavlja da motiv ovog ubistva mogu da budu neraščišćeni poslovi oko tih objekata. Takođe, nekoliko puta je bio uslovno osuđivan zbog trgovine narkoticima, pa policija ispituje i njegovu ulogu u narko-tržištu.

– Sačekao ga je u prolazu između zgrada i ispalio u njegovom pravcu četiri metka, od kojih su ga dva pogodila u grudi, a dva u stomak. Na licu mesta je pao mrtav, a ubica je prvo laganim hodom, a zatim trčeći pobegao ka centru Žarkova. Napadač je na glavi imao fantomku, a nosio je sivu ili bež jaknu i teksas pantalone – rekao je tada izvor iz istrage.

Na uglu Trgovačke ulice i Ace Joksimovića u Žarkovu, 21. decembar 2018. godine  muška osoba (19) ranjena je oštrim predmetom. Mladić je uboden nožem u butunu. Zbog obilnog krvarenja Hitna pomoć prevezla ga je u Urgentni centar na reanimaciju.

 

U podrumu jedne zgrade u Trgovačkoj ulici 23. jul 2018. godine, oko 16 časova, posle svađe dvojice muškaraca jedan je ranjen. Usledila je pucnjava u kojoj je Vladan J.(39) dobio nekoliko metaka u nogu. Na njega je pucao Mišo P. (64).

Nepoznati muškarac izazvao je požar u objektu kladionice Mozzart 22. marta 2018. godine, a vatra je zahvatila i obližnje lokale u Tržnom centru „Mondo“, koji se nalazi u Trgovačkoj ulici. Kako se vidi na snimku, u čiji je posed došao Telegraf.rs, muškarac je u kladionicu ušao tako što je nogom razbio staklo na prozoru, a potom je unutrašnjost polio benzinom.

Sava Stevović (45) upucan je 22.juna u beogradskom naselju Žarkovo u ulici Milana Jovanovića iz automobila marke bmw.

Napadač je koristio automatsko oružje, najverovatnije škorpion i iz vozila u pokretu ispaljeno je oko 20 metaka. Petnaest minuta kasnije, nedaleko od mesta pucnjave pronađen je zapaljen bmw za koji se pretpostavlja da je napadačev.

Stevović je iz Nikšića i poseduje kriminalni dosije zbog droge, nelegalnog oružja i nasilničkog ponašanja, a kaznu je služio u inostranim zatvorima.

U Požeškoj ulici kod broja 89, 9. oktobar 2017. godine, ranjen je mladića (27) u trenutku kad je ulazio u automobil.
Muškarac je zadobio četiri ustrelne rane u predelu natkolenice i prebačen je u Urgentni centar, na odeljenje Ortopedije.

Pucnjava se dogodila 2. februara 2018. godine u 15.40 na taksi-stanici na uglu Nedeljka Čabrinovića i Beogradskog bataljona, i to usred bela dana, ispred vrtića i mini-parka. Vozač BMW-a u beogradskom naselju Banovo Brdo oko 15.40 sati ispalio je nekoliko hitaca na taxi vozilo koje ga je zakačilo tokom parkiranja.

Taksista se parkirao i udario u BMW, vozač je poludeo, vratio se sa pištoljem i počeo da puca.

Čitav kraj je u tom trenutku bio pun dece i prolaznika, s obzirom na sunčano vreme, pa je prava sreća da niko nije strdao.

Telegraf.rs

Tagovi:

Pročitajte još: