Pretraga
Close this search box.

„OVO JE NAJVEĆE SELO U SRBIJI!“: Čukaričani poludeli zbog scene u zgradi, SVEGA se nagledali, ALI OVO…

Podela na „rođene“ i „doseljene“ Beograđane večita je tema na društvenim mrežama. Kad god se potegne pitanje manira i lepog ponašanja spominju se odmah neke ovce, koze, i sve to uz one čuvene rečenice, „otišao je iz sela, ali selo iz njega nije“, „grad je prazan, jer su „Beograđani“ otišli kući“…

Da li je i koliko sad Beograd „ispao“ najveće selo u Srbiji, povela se polemika zbog jedne objave koja je osvanula na Tviteru.

Svakakvih smo se stvari nagledali do sada da ljudi drže po hodnicima zgrada – od sušilica sa vešom, obuće pred vratima, kese smeća koje čekaju da budu bačene u kontejner… ali scena zabeležana u zgradi na Čukarici je dosad nezabeležana!

„Šavnička 14, dođeš u Beograd da živis sa svojim navikama iz sela, nosiš drva za ogrev na četvrti sprat, a od hodnika napraviš buvljak“, glasila je objava korisnika Tvitera sa sve priloženim fotografijama.

Naime, jedan stanar ispred zgrade na Čukarici drži nekoliko metara drva, fino nacepanih, pokrivenih i spremnih za loženje. Nakon toga, usledile su burne reakcije, a „Beograd je bre najveće selo u Srbiji!“, jedan je od najčešćih.

Nastavili su da se nižu komentari koji osuđuju ovakve navike…

„U selima su bar sređena dvorišta i kuće…“

„Wanna be kosmopolit grad a u stvari najveće selo i kancer Srbije. Fuj“, „Apsolutna nekultura življenja“. „O čemu vi pričate? Pravih Beograđana više nema jer su davno pomrli, a ovi što sebe nazivaju Beograđanima nek se prisete svog porekla. A, ako već poredite selo i Beograd, u selima su bar sređena dvorišta i kuće u većini slučajeva luksuzno, a u Beogradu je haos i u dvorištima i u stanovima.“
Espreso.rs

Tagovi:

Pročitajte još: