Pretraga
Close this search box.

Otišla na doboš: Ovo je početna cena poznate fabrike na Čukarici

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Stare šećerane na Čukarici.

Agencija je, kao stečajni upravnik stečajnog dužnika DP Prva srpska fabrika šećera Dimitrije Tucović 1898 iz Beograda, Ulica Radnička br. 3, stavila na prodaju nepokretnu imovine stečajnog dužnika metodom javnog nadmetanja, po početnoj ceni od 680,7 miliona dinara (oko 5,8 mil EUR).

Predmet prodaje imovinska celina koju čine građevinski objekti na lokaciji Radnička br. 3: upravna zgrada, porodična stambena zgrada – diskont sa stanovima, zgrada digestije, glavna hala i kockara, magacin rezanaca, još jedna zgrada, Andonović magacin, zgrada za skupljanje repe, sušara rezanaca, garaža, kesoni za melasu i mazut, vatrogasno spremište sa garažom za lokomotivu, crpna stanica za prljavu industrijsku vodu, pretovaračka stanica za melasu, vaga, portirnica „kod Jugopetrola“ i potencijalno pravo na zemljištu (prema sukorisničkom udelu stečajnog dužnika) na lokaciji Radnička br. 3, sa pravom korišćenja u korist AD Industrija špirita i kvasca Vrenje Beograd .

Javno nadmetanje biće održano 11. juna u 12 sati na adresi Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu.

U oglasu je napomenuto da se imovina koja je predmet prodaje nalazi unutar građevinskog kompleksa spomenika kulture „Fabrika šećera“.

Takođe se navodi da, u slučaju da Republika Srbija, kao imalac prava preče kupovine u skladu sa Zakonom o kulturnom nasleđu, iskoristi to pravo i prihvati postignutu cenu na javnom nadmetanju, kupoprodajni ugovor će u tom slučaju biti zaključen sa Republikom Srbijom, a depoziti vraćeni učesnicima javnog nadmetanja.

Tagovi:

Pročitajte još: