Pretraga
Close this search box.

Opera za decu „Ivica i Marica“ na velikoj sceni KC „Čukarica“

Opera za decu „Ivica i Marica“, Udruženja „Visoko C“ iz Novog Sada, 1, 2. i 3. novembra je po prvi put izvedena na sceni Kulturnog centra „Čukarica“.

Mališani iz Predškolske ustanove „Čukarica“, privatnih vrtića, osnovnih škola „Filip Kljajić Fića“ i „Banović Strahinja“ sa velikim interesovanjem su pratili dešavanja na velikoj sceni ove ustanove, uživajući sve vreme u igri i pesmi operskih pevača. Ukupnom utisku doprinela je i sjajna scenografija, kao i pijanistkinja koja je sve vreme, svirajući na klaviru pratila dešavanja na sceni.

Opera za decu je muzičko, scensko, vokalno i instrumentalno delo u kome se dramska radnja izvodi kroz pevanje, sviranje, ples i glumu. Njen osnovni cilj je da edukuje mališane, jer svaka opera ima neku pouku i poruku, širi svest o ovoj veoma kompleksnoj umetnosti i razvija osećaj za lepo. Ova vrsta umetnopsti doprinosi emocionalnom, intelektualnom, estetskom, interkulturalnom vaspitanju dece.

Saradnja Kulturnog centra „Čukarica“ i Udruženja „Visoko C“ iz Novog Sada ima za cilj da deci predškolskog i školskog uzrasta ponudi kvalitetne kulturne sadržaje kako bi ih na vreme usmerili ka pravim vrednostima.

Tagovi:

Pročitajte još: