Pretraga
Close this search box.

„Opera u ogledalu“ na Čukarici

Koncert „Opera u ogledalu“ u izvođenju ansambla „Eho odiseja“, čukarička publika će večeras moći da pogleda u Kulturnom centru „Čukarica“ sa početkom u 19,30 časova, u okviri XXVI Muzičkih susreta „Jesen na Čukarici“.

Program je podeljen u tri celine: Prvi deo čine operski biseri – arije iz opera „Lovci na bisere“ Žorža Bizea, „Kserks“ Georga Fridriha Hendla, „Đani Skiki“ i „Turandot“ Đakoma Pučinija; drugi deo je autorska muzika i dramska muzička scena – premijerno prikazivanje nove autorske kompozicije „Sunce na vodi“ – Ana Marije i operski duet „Zapisano u vetru“ za tenor i sopran, zatim prolog „Pohvala ludosti“ na motive renesansnog autora iz XVI veka i odlomak muzičkog teatarskog komada „Opera iza scene“ koji predadaptaciju dva istinita događaja iz sveta operskih umetnika. Treći blok je predviđen za operske duete: dueti iz opereta, napolitanskih kancona, filma, mjuzikla, španske zarzuele, ruskih pesama i evergrin šlagera.

Interpretatori: Ana Marija – klavir , Goran – tenor, Violeta – sopran, Biljana – sopran, Nevena – sopran, Draško – bas, Miloš – bas, Alen – glumac i Ivona – glumica / konferansije.

Ansambl „EHO ODISEJA“ je formiran 2007. godine kao idejni projekat autora Gorana Potkonjaka, sa ciljem da neguje tradiciju autentične vokalne tehnike „belcanto di petto“.

Okupljajući umetnike (solo pevače, pijaniste, glumce i instrumentaliste) raznih profila i pružajući im priliku da ispolje svoju kreativnost (IDEOLOGIJA), 2009. god. je u Ministarstvu Srbije, zvanično osnovana neprofitna nevladina organizacija „Eho Odiseja“, koja se, po svom statutu, zalaže za afirmaciju i revalorizaciju kulturnih vrednosti i razvoj kritičke svesti, kako kod mlade, tako i odrasle, edukovane publike.

Kao alternativu poremećenom vrednosnom kriterijumu savremenog sveta, „Eho Odiseja“, nudi doprinos stvaranju zdrave „muzičke ekologije“, kroz obrazovno-zabavne koncerte, prezentujući muzičku i dramsku umetnost na nekonvencionalne načine.

Ulaz slobodan!

Tagovi:

Pročitajte još: