Pretraga
Close this search box.

Obeležen 9. maj na Čukarici– Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu

Povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, minutom ćutanja i polaganjem venaca ispred spomenika palom borcu u parku u Požeškoj ulici, odata je počast palim oslobodiocima.

Venac su u ime Gradske opštine Čukarica položili predsednik opštine Srđan Kolarić i predsednica Skupštine Lidija Jovanović.

U ime Opštinskog odbora SUBNOR-a venac je položio predsednik Milutin Šoškić. Venac je u ime Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Čukarica venac položio sekretar Nikola Aritonović. Na spomenik palom borcu venac je položila i delegacija Opštinskog odbora SPS Čukarica na čelu sa predsednikom Slobodanom Šolevićen, kao i delegacija Pokreta socijalista na čelu sa Aleksandrom Blagojevićem i delegacija PUPS-a Čukarica.

Polaganjem venaca, borcima su počast odale i mesne organizacije SUBNOR Rušanj, Ostružnica, Železnik i Sremčica, kao i delegacije Udruženja potomaka ratnika 1912-1920, Udruženja „Stari Čukaričani“ i Udruženja starosedelaca „30. decembar“.

Na samom početku, nakon himne, minutom ćutanja odata je počast palim oslobodiocima i nedavno preminuloj prvoborkinji sa Čukarice Katarini Jovanović, a sa neizmernom tugom minutom ćutanja odata je počast deci i mladima koji su stradali u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu.

Prisutnima su se obratili predsednik SUBNOR-a Čukarica Milutin Šoškić, koji je govorio i o jubileju organizacije SUBNOR, dok je o slavnim danima borbe za oslobođenje govorio narodni poslanik Đorđe Komlenski. U kulturno-umetničkom delu programa učestovao je glumac i direktor Kulturnog centra „Čukarica“ Miodrag Rakočević koji je govorio patriotske stihove Jovana Dučića.

Tagovi:

Pročitajte još: