Pretraga
Close this search box.

Obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Galeriji `73 na Čukarici

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u ponedeljak 4. decembra u 18:00 časova,U Galeriji `73 organizovano je muzičko poetsko veče i promocija knjige „U krvi sloboda“ autora Milana V. Milutinovića.

U programu su, pored autora, učestvovali: Marko Dolaš (gitara), Nemanja Crnatović (vokal) i učenici OŠ „Josif Pančić“ uz podršku nastavnica Dragane Ristić Trajković i Petre Stojković, koji su izveli nekoliko numera moderne i pop muzike. Stihove su govorili Slavica Vilotijević i Milivoje Miša Rupić.

Prisutnima se, u ime Udruženja osoba sa invaliditetom, obratila Gordana Ljubičić, predsednica udruženja, a potom i Mirela Pudar, direktorka Galerije `73. Ona je istakla važnost razumevanja pitanja invaliditeta i podrške za dostojanstvo, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.

Naglasila je i to kolika je važnost borbe za prava osoba sa invaliditetom, kako bi mogli da u potpunosti ravnopravno i delotvorno učestvuju u društvu s drugima i da se ne suočavaju sa preprekama u svim aspektima svog života.

U ime GO Čukarica, programu je prisustvovala Stana Lukić, članica Veća.

Moderator i voditelj programa bio je Neđo Ćićo Stojanović.

Tagovi:

Pročitajte još: