Pretraga
Close this search box.

Nakon smrti pretučenog mladića na Čukarici tuga i neverica

Porodica, rodbina, komšije, prijatelji Vuka Vučkovića (20), iz beogradskog naselja Žarkovo, koji je posle gotovo dve nedelje borbe za život ipak podlegao povredama zadobijenim u masovnoj tuči na proslavi rođendana u jednom novobeogradskom lokalu, još ne mogu da poveruju da ga više nikada neće videti.

Vukova majka Tijana i sestra Aleksandra su neutešne, tvrde komšije iz Ulice Zdravka Jovanovića koje i same ne mogu da dođu sebi od šoka:

– Majka više i ne plače. Gotovo da i ne komunicira. Pod sedativima je. Samo gleda u jednu tačku i iz ruku ne ispušta Vukovu sliku. Njena bol je velika, naročito jer su joj deca, posle smrti supruga, bukvalno bila sve na svetu.

Po rečima komšija, majka i Vukova sestra, kao i njegovi prijatelji, verovali su da će se mladić, bez obzira na težinu povreda koje je zadobio, ipak izvući.

– Vuk je imao povredu glave i mozga, pluća, prelom rebara i vilice i druge brojne povrede. Bio je u komi. Ipak, doktori su sve činili da mu pomognu. Trebalo je da bude operisan i svi smo se molili Bogu da sve prođe kako treba i da se Vuk oporavi. Njegova majka je išla i u manastir, da se pomoli i zapali sveću za ozdravljenje deteta. No, rane su bile jače od Vuka…

Ispred zgrade u kojoj je mladić živeo s majkom i sestrom, juče se okupio veliki broj Vukovih drugara. Sve ih je ovo potreslo.

U masovnoj tuči, koja se dogodila 29. januara, Vuk je zadobio povrede opasne po život. Ubrzo je, zbog sumnji da mu je naneo teške telesne povreda, uhapšen Predrag R. (20). On je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu rekao da se ne seća dobro kako je došlo do tuče. Takođe, navodno je kazao da odranije ne poznaje mladića, odnosno Vuka. Sada, nakon Vukove smrti, za očekivati je da će nadležno Tužilaštvo prekvalifikovati krivično delo.

Ipak, o tome šta je uzrokovalo tuču mladića na rođendanu, zasad nije poznato.

“Sve se desilo iznenada – priča jedan od mladića koji je bio na rođendanu. – Ne znam detalje, ali čuo sam da je, navodno, Vuk imao sukob sa nekim mladićem u toaletu i da ga je ovaj udario. Kad se vratio, ispričao je drugarima šta mu se dogodilo. Onda je došlo do svađe momaka koji su sedeli za dva stola, pa su samo skočili i počeli da udaraju jedni druge. Devojke su vrištale, a krvi je bilo na sve strane. Letele su i stolice. Svi gosti su se povukli u stranu, a mladići su izašli napolje i nastavili tuču ispred. Sve su, uostalom, usnimile i kamere, a na snimku se jasno vidi kako neko krvnički, bezobzirno i što bi rekli „do smrti“ bije i šutira Vuka.“

Zatvor 20 godina

Ukoliko se utvrdi krivica, Predragu R. preti kazna od 10 do 20 godina zatvora. Za ostale učesnike u tuči istraga će pokazati kakvu su ulogu imali u incidentu, odnosno da li će još neko od njih odgovarati krivično ili prekršajno.

Ništa ga neće vratiti

O incidentu i pozadini svega što se dogodilo na rođendanskoj proslavi, Vukovi drugari ne žele da govore. Objašnjavaju da su neki od njih takođe bili tamo, a neki nisu.

– Ne možemo da govorimo ništa za medije, a vezano za incident, jer još uvek traje istraga. Znamo da je jedan momak koji je učestvovao u tuči uhapšen i nadamo se da će i ostali biti identifikovani, procesuirani i adekvatno i kažnjeni. No, ništa od toga neće nam vratiti našeg Vuka…

Tagovi:

Pročitajte još: