Pretraga
Close this search box.

Nagrađeni učesnici literarno-likovnog konkursa pod nazivom „Za sunčanu jesen života“ sa Čukarice

Za učešće na tradicionalnom likovnom i literarnom konkursu pod nazivom „Za sunčanu jesen života“, u organizaciji Crvenog krsta Čukarica, ove godine prijavilo se više od 700 učenika čukaričkih škola, a najbolje plasiranim na svečanosti u sali Gradske opštine Čukarica danas su uručene pohvalnice i knjige.

Nagrađeno je 13 pojedinačnih likovnih i literarnih radova i dva kolektivna, a nagrade učenicima uručli su predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić.

Pozdravivši prisutne, predsednik Srđan Kolarić je čestitao đacima i njihovim nastavnicima i uputio zahvalnost Crvenom krstu koji uči mlade humanosti i solidarnosti i tradicionalno organizuje manifestacije kao što je „Za sunčanu jesen života“.

„Akcija „Za sunčanu jesen života“ simbolizuje lepe i humane aktivnosti sa našim najstarijim sugrađanima u lokalnoj zajednici. Za vaše bake i deke, komšije i naše sugrađane koji su ušli u treće doba, topla reč, spremnost da ih saslušate i budete ponekad uz njih prava je blagodet, a svaki vaš osmeh, lepa reč ili nacrtan crtež, bogatstvo koje će čuvati u srcu.

Zato je akcija „Za sunčanu jesen života“ jedna od najlepših i najdugovečnijih, jer podstiče najmlađe da starijima koji ih okružuju pokažu ljubav, poštovanje i razumevanje. A deca to najbolje mogu kroz maštu i kreativnost prikazanu u literarnim i likovnim radovima“, kazao je predsednik Kolarić ističući da mu je drago da je svake godine interesovanje đaka za učešće veliko, jer to potvrđuje da su deca svesna koliko je njihova briga i razumevanje za starije važna.

Sekretar Crvenog krsta Zvezdan Bradić, čestitajući učesnicima i nagrađenima, istakao je da žiri, u kojem su, pored predstavnika Crvenog krsta Čukarica bile i naše drage penzionerke, članice umetničkog ansambla „Ima dana“ Živka i Stana, nije imao nimalo lak zadatak da donese odluku o najboljim radovima, i podsetio da prvoplasirani i ove godine nastavljaju takmičenje na gradskom konkursu.

Ovom prilikom nagrađeni učenici su pročitali svoje literarne radove.

Tagovi:

Pročitajte još: