Pretraga
Close this search box.

Muzičko scenski program „Virtuelno putovanje Italijom“ na Čukarici

U okviru programa projektne nastave, koju organizuju učenici III4 razreda OŠ „Josif Pančić“ i učiteljica Tanja Capuder, u ponedeljak 23. januara u Galeriji `73 održan je muzičko scenski program „Virtuelno putovanje Italijom“, posvećen Italiji, jednoj od pet zemalja kroz koju su putem kulture, umetnosti i muzike, započeli ovu godinu.

U ime GO Čukarica, pokrovitelja programskih aktivnosti Galerije `73, obratio se Miljan Ćeranić, član veća GO Čukarica, koji je istakao svoje zadovoljstvo što na ovj način čukarički mališani, zajedno sa svojim nastavnicima, obogaćuju svoja znanja i šire vidike, virtuelno upoznajuću daleke zemlje i kulture na jedan pre svega zabavan način. Italija, njena istorija, umetnost i kultura, svakako su lepa prilika da saznaju i nauče nešto novo – istakao je Ćeranić.

Specijalni gost bio je Mateo Veneruči, koji je kroz interaktivno predavanje predstavio sve lepote i znamenitosti Italije. Simona Ostojić (klavir) i Dunja Vesić (violončelo) izvele su nekoliko kompozicija u muzičkom delu programa, a za sam kraj večeri učenici su napravili špalir noseći ručno napravljene i ukrašene karnevalske maske, što je prisutna publika pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Tagovi:

Pročitajte još: