Pretraga
Close this search box.

Muzičko poetsko veče članova udruženja „Stari Čukaričanin“

U četvrtak, 26. oktobra u okviru Manifestacije Dani evropske baštine, u Galeriji `73 održano je muzičko poetsko veče članova udruženja „Stari Čukaričanin“, koji su priredili zanimljiv muzičko poetski performans. Veče je bilo posvećeno znamenitim ličnostima Čukarice, dosadašnjim dobitnicima nagrade „Matija Ban“, nagrade koju svake godine GO Čukarica dodeljuje svojim najistaknutijim surađanima. Bilo je reči o Živanu Saramandiću i Milki Stojanović, Cunetu Gojkoviću, Nadi Pavlović i mnogim drugim velikanima naše kulturne scene, koji su obeležili jedno vreme i ostavili značajan trag za buduća pokolenja.

Zajedno sa članovima Udruženja, na scenu su stupili i članovi pevačke grupe „Pohorski đerdani“, koji su im pružili punu muzičku podršku i saradnju. Kao i uvek, program je bio bogat i šarolik i svi prisutni mogli su čuti mnoge poznate taktove i pesme.

„Velika nam je radost što smo upriličili jedno lepo veče članovima Udruženja Stari Čukaričanin kao i njihovim prijateljima. I ubuduće ćemo se truditi da večeri poezije i druženja bude više. To je obaveza svih nas koji se bavimo kulturom u lokalnoj zajednici. Umetnost je zato najbolji čovekov prijatelj“, reči su Mirele Pudar, direktorke Galerije `73, koja je bila domaćin ove večeri.

Ovo je samo jedna u nizu brojnih aktivnosti Udruženja kojim se jasno pokazuje da ni “zlatno doba” nije prepreka da se bude kreativan, aktivan i da se druži.

Tagovi:

Pročitajte još: