Pretraga
Close this search box.

Monodrama „Ah, žene“ u KC „Čukarica“

Učetvrtak, 26. oktobra sa početkom u 19,30 časova, na sceni Kulturnog centra „Čukarica“ biće izvedena predstava „Ah, žene“.

Tekst, režija i gluma: Đorđe Krstić.

 

Inspiraciju za pisanje komada „Ah, žene…“ Đorđe Krstić je našao u pripoveci Radoja Domanovića „Kako se Sveti Sava proveo u Višoj ženskoj školi“

 

Ova monodrama govori o nemogućnosti muškaraca da izađu na kraj sa ženama. Ne samo muškaraca, već i viših sila kao što su Sveti Sava, pa i sam Gospod.

Ova dinamična priča, prepuna urnebesnih zapetljavanja i otpetljavanja – a da li i otpetljavanja?! …videćemo – prati najambicioznijeg beogradskog novinara s početka 20. veka, koji je želeo da bude ispred svog vremena, a koji uz pomoć teleporta često putuje u sadašnjost da bi pokupio moderne „fore“ svoga zanata. Nevolja je kada, igrom slučaja, dok je u našem vremenu, stane na žulj ženama pa bežeći od njih upada u pozorište pred sam početak jedne predstave. Tražeći utočište kod glumaca i publike, objašnjava im da je u gadnom sosu i dočarava vrlo sličnu i mučnu situaciju, koja se dogodila u njegovo vreme, dakle početkom 20. veka, u kojoj se zadesio Sveti Sava kada ga je Bog poslao da reši probleme u jednom ženskom kolektivu, a koju je naš novinar detaljno ispratio da bi napisao članak o tome.

 

Budući da je ženski kolektiv sam po sebi veoma teška tema, bar muškarcima, a svi likovi koje spominje šarmantni Novinar u svom obraćanju prisutnima, jako zabavni, karakteristični i duhoviti, predstava će biti interesantna apsolutno svima.

Cilj ovog komada je, pored upale trbušnjaka od smeha, da pokaže nama muškarcima da su žene ipak dominantniji stvorovi, a ženama dokaže to što znaju.

 

P.S. Posebno su opasne kada se udruže! Ali su slatke i drage bez obzira na sve.

 

Cena karte je 500,00 dinara.

Tagovi:

Pročitajte još: