Pretraga
Close this search box.

GODINU DANA OD UBISTVA ESKOBARA! LJUBAVNI PAR UČESTVOVAO U ZLOČINU: Zakazano suđenje za smrt Ranka Radoševića na Čukarici

Nikšićanin Ranko Radošević (53), zvani Ranko Eskobar, brutalno je likvidiran pre tačno godinu dana kada su ga pripadnici kriminalne grupe namamili, a potom izrešetali u lokalu na benzinskoj pumpi u Rušnju.

Zločin se dogodio 9. marta 2023. godine u jutarnjim časovima u kafiću koji se nalazi na pumpi. Naime, Radošević je imao dogovor sa mušterijom koja je trebala od njega da kupi besni auto, ali umesto zainteresovanog kupca u lokal su došli Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva koji su ga izrešetali, a potom pobegli. U optužnici se navodi da su njihovi saučesnici Marko Pjanović (28), vođa navijača Partizana iz Brčkog, i njegova devojka Azra Š. (22) koji su kasnije uhapšeni u Bosni.

Kobnog dana egzekutori su na mesto zločina došli kolima. Ubrzanim hodom maskirani i sa pištoljem u ruci upali su u lokal, prišli stolu gde je sedeo Radošević i ispalili kišu metaka u njega. Žrtva je pokušala da pobegne, ali nije uspeo, a Stefan Z. prišao mu je i overio ga hicem u glavu – podseća izvor i dodaje:

– Ubice su, kako se vidi na nadzornim kamerama, trčeći pobegli ka automobilu marke „golf 4 karavan“ i odvezli se. Za to vreme Ranko Eskobar je iskrvario, a gosti koji su u tom trenutku bili u lokalu razbežali su se, nisu znali šta ih je snašlo.

Stefan Z. i Luka V. su nakon egzekucije zapalili automobil na Petlovom brdu, a potom beže u ranije dogovoren štek-stan u kom su ih pripadnici MUP-a nekoliko dana kasnije uhapsili. Detaljnom istragom utvrđeno je da je kriminalna grupa imao detaljan plan ubistva, ali i celokupnu logistiku kako da zavaraju tragove nakon ubistva. Pjanović i njegova devojka imali su ključne uloge u teškom ubistvu i da su sa umišljajem pomogli egzekutorima. Obezbedili su im auto koje su koristili u egzekuciji.

– Marko Pjanović je u jednoj rent-a-kar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil „Fiat tip 500“, da bi potom 27. februara 2023. kontaktirao Radoševića radi kupovine njegovog automobila „golf 8“. Sledećeg dana oni su se preko SMS poruka dogovorali da se nađu na pumpi u Rušnju, gde je vođa navijača došao iznajmljenim kolima kako bi video taj „golf 8“ – navodi sagovornik i dodaje da je Pjanović kontaktirao Radoševića devet dana kasnije gde mu je ugovorio sastanak na pumpi, iako se on već tada nalzio u BiH.

Početak suđenje kriminalnoj grupi zakazano je za 4. april u Višem sudu u Beogradu, a prema optužnici koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Beogradu direktni egzekutori Stefan Z. i Luka V. osumnjičeni da su počinili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Državljani BIH Marko Pjanović i njegova devojka Azra Š. optuženi su za krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

Tagovi:

Pročitajte još: