Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Osnovna šola „Miloje Pavlović“ sa Čukarice obeležila jubilej – 50 godina postojanja

Osnovna škola „Miloje Pavlović“ na Banovom brdu obeležila je danas veliki jubilej – pola veka rada i postojanja. Proslavi jubileja prisustvovali su brojni gosti, učenici, kolektiv škole, penzioneri koji su radili u školi.

Goste je pozdravila direktorka Aleksandra Bukovica, a u ime Gradske opštine Čukarica obeležavanju jubileja prisustvovali su predsednica Skupštine Lidija Jovanović i članovi Veća Stana Lukić, Slaviša Šotra i Miljan Ćeranić.


Oni su ovom prilikom uputili direktorki i kolektivu čestitke povodom pola veka postojanja škole i istakli da opština ima izuzetnu saradnju sa ovom ustanovom za obrazovanje i brigu o mladima, i da će se ona i dalje nastaviti. Za dosadšnju izuzetnu saradnju i podršku u radu,opština Čukarica je, povodom jubileja, dobila zahvalnicu.

Gosti su imali priliku da pogledaju izložbu fotografija o školi u proteklih pedeset godina, kao i da pogledaju film o profesoru i narodnom heroju Miloju Pavloviću, po kome škola ponosno nosi ime. Naime, profesor Miloje Pavlović, osim što je bio izuzetan pedagog i direktor gimnazija u Kragujevcu i Valjevu, ostaće upamćen po ljubavi prema otadžbini i učenicima, od kojih nije hteo da se odvoji pred straljačkim vodom poručivši okupatoru: „Pucajte, ja i sada držim čas“. Sa svojim đacima, profesorima i ostalim građanima Kragujevca, streljan je 21. oktobra 1941. godine.

Školu „Miloje Pavlović“ pohađa oko 130 učenika sa posebnim potrebama, a pored klasičnih odeljenja od prvog do osmog razreda škola ima predškolsku grupu i odeljenje za obrazovanje odraslih i produženi boravak. Škola je nosilac najvećeg priznanja koje dodeljuje defektološka struka za izuzetan doprinos i postignute rezultate, za unapređenje defektološke teorije i prakse.

Tagovi:

Pročitajte još: