Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Obeležena 105. godišnjica oslobođenja ovog naselja na Čukarici u Prvom svetskom ratu

Polaganjem venaca na spomenik sugrađanima, žiteljima Žarkova i Čukarice, poginulim u Prvom svetskom ratu u borbama za oslobođenje obeležena je 105. godišnjica hrabre borbe za slobodu,u kojoj su naši preci dali svoje živote.

Nakon parastosa i odavanja počasti, predstavnici Saveza potomaka ratnika Čukarice i Beograda podsetili su na dane oslobođenja i ukazali da je sećanje na žrtve i njihovu ljubav prema otadžbini tekovina koja se mora čuvati i prikazati mladim generacijama.

Predsednica Saveza potomaka ratnika 1912-1918. Rada Milinčić se ovom prilikom zahvalila opštini Čukarica na pažnji koju posvećuje očuvanju tradicija, a posebno je izrazila zahvalnost đacima i nastavnicima škole Ljuba Nenadović“ , kao i učenicima čukaričkih škola „Đorđe Krstić“, „Miroslav Antić“, „Aca Milosavljević“ koji su pripremili izuzetan kulturno-umetnički program posvećen danu oslobođenja.

Vence na spomen ploču palim oslobodiocima, na zgradi škole u Žarkovu, položile su delegacija opštine Čukarica predvođena predsednicom Skupštine Lidijom Jovanović i članovima Veća Slavišom Šotrom i Aleksandrom Blagojevićem, delegacije Saveza udruženja potomaka ratnika od 1912-1918. Čukarice i Grada, i Železnika,kao i delegacija OO Subnor Čukarica i građani.

Žarkova.Nakkon himne „Bože pravde“ i „Marša na Drinu“, učenici su recitovali stihove i govorili o ovim istorijskim događajima.

Tagovi:

Pročitajte još: