Pretraga
Close this search box.

(FOTO) Izložba radova za Međunarodni dan osoba sa invaliditetom na Čukarici

Obeležavajući Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, Gradska opština Čukarica u saradnji sa čukaričkim školama i udruženjima svake godine organizuje prodajnu izložbu radova učenika škola za decu sa posebnim potrebama, kao i druženje i predstavljanje programa koju su učenici pripremili za ovu priliku.

Tako je i ove godine, a biće i 27. i 28. decembra, kada će uoči praznika biti priređena prodajna novogodišnja izložba radova, a prikupljen novac će ići za poterebe okupacione rane terapije učenika.

Izložbu je posetio i predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, zahvalivši svima na prisustvu i istakavši kreativnost i posvećenost u radovima učenika i članova udruženja.

Prisutne je pozdravila članica Veća Stana Lukić koja je istakla da joj je veliko zadovoljstvo da se uspešna saradanja iz godine u godinu nastavlja i da se zajedno trudimo da mašta i umeće dece i mladih sa invaliditetom sa Čukarice budu predstavljeni javnosti, kao i da se kroz uvek lepo prihvaćeno druženje i nastupe deca i umetnički i kreativno izraze i predstave.

Opština Čukarica i Savet za rodnu ravnopravnost podržavaju aktivnosti osoba sa invaliditetom i trude se da i celokupna javnost upozna njihov trud i rad.

Događaju je prisustvola koordinatorka Saveta za rodnu ravnopravnost Nada Jelić.

Na današnjoj manifestacijia su učestovali učenici i nastavnici Osnovne škole „Miloje Pavlović“, ŠOSO „Sveti Sava“ – Umka, članovi Udruženja „Putokaz“ i Udruženja osoba sa invaliditetom „Pobednik“. Pored radova koje su izložili, a koji su delo njihovih ruku, gosti su prikazali i program, uz recitacije, igru i pesmu.

Tagovi:

Pročitajte još: